Влиза в сила новата Наредба №17 за местните такси и цени на услугите

203

Новата Наредба №17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Плевен влиза в сила. Нормативният акт бе приет от Общински съвет – Плевен на редовното заседание в края на септември с 35 гласа "за", 1 "против" и 4 "въздържал се".

Предложението за новата Наредба №17 бе гледано на две поредни заседания от Общински съвет - Плевен - през август и септември. Причината е, че  със заповед на областния управител Мирослав Петров решението за промените, прието на сесията през август, бе върнато за ново обсъждане и прегласувано от местните парламентаристи на заседанието през септември.

Новата Наредба №17 /https://obs.pleven.bg/bg/naredbi/naredba-17-za-opredelyaneto-i-administriraneto-na-mestnite-taksi-i-tseni-na-uslugi-na-teritoriyata-na-obshtina-pleven/ е публикувана на страницата на Общински съвет - Плевен / https://obs.pleven.bg/bg/ в раздел „Документи“/ “Нормативна уредба“/„Наредби“. Една от причините, наложили приемането й, са нормативни изменения от последните години, които налагат актуализация на терминологията и изменение в наименованието на част от услугите. В новата Наредба №17 допълнително са определени такси за приетите нови почасови услуги и съботно-неделни посещения в системата на предучилищното и училищно образование в община Плевен. Техният размер е посочен в Приложение №2, Раздел ІІ от Наредбата.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевен е домакин на информационна…

вторник, 20 февруари 2018
58

Общинският съвет заседава през февруари…

вторник, 20 февруари 2018
98

Поклон, Апостоле!

понеделник, 19 февруари 2018
149

Постоянните комисии към Общинския съвет…

четвъртък, 15 февруари 2018
104