Постоянните комисии към Общинския съвет заседават на 19 и 20 февруари

957

Постоянните комисии към Общински съвет - Плевен ще заседават през февруари на 19-ти и 20-ти /понеделник и вторник/. И десетте комисии ще обсъждат отчета за изпълнение на Програмата за управление за втората година от мандата 2015-2019, внесен от кмета на Общината Георг Спартански.

Всички проекти за дневен ред, предложения и преписки, които ще стоят на вниманието на съветниците, са публикувани на страницата на Общинския съвет https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „Заседания“ - „Заседания на постоянни комисии“ https://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mesets-fevruari-2018-g

 

19 ФЕВРУАРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

ПК „Обществен ред и сигурност” с председател Владислав Монов заседава от 13,00 ч. в Стая 70 на Община Плевен. Комисията ще обсъжда отчета за изпълнение на Програмата за управление за втората година от мандата 2015-2019, внесен от кмета на Общината.

ПК „Законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“ с председател Дарин Ангелов заседава от 13,30 ч. в Стая 70 с дневен ред от 8 точки. Комисията ще разгледа четири предложения общински имоти в Плевен да бъдат предоставени безвъзмездно за управление на различни  институции. Предложенията касаят Териториално звено „Гражданска регистрация и административно обслужване” /ГРАО/, Българска телеграфна агенция във връзка с нуждите на Национален пресклуб - Плевен, Плевенска филхармония и управлението на зала „Катя Попова” и Сдружение „Клуб на дейците на културата”. Съветниците ще обсъдят предложение и във връзка с официална покана до Община Плевен да стане Асоцииран партньор на Институт по лозарство и винарство - Плевен по проект.

ПК „Устройство на територията, екология и земеделие“ с председател Милчо Илиев заседава от 14,30 ч. в Стая 70 по 8 точки. Част от предложенията касаят подробни устройствени планове. Ще бъде обсъдена и Програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива 2017-2026 г..

ПК „Младежки дейности, спорт и туризъм“ с председател Цветан Антов се събира от 15,30 ч. в Заседателна зала. Дневният ред е в две точки - обсъждане отчета за изпълнение на Програмата за управление за втората година от мандата 2015-2019, внесен от кмета на Общината; други.

ПК „Бюджет и финансова политика“ с председател Пепо Петков се събира от 16,00 ч. в Заседателната зала по 13 точки. Този месец Комисията ще разглежда предварителните отчети към декември 2017 г. на търговски дружества с общинско участие и програмите за развитие на същите за 2018 г. Ще бъдат представени финансови справки за „Дентален център І - Плевен” ЕООД, „Тибор” ЕАД, “Тролейбусен транспорт” ЕООД, “Паркстрой” ЕООД, "ДКЦ ІІI - Плевен" ЕООД, "ДКЦ ІІ - Плевен” ЕООД и „Инжстрой” ЕООД. Съгласно изискванията на Наредба № 8 за условията и реда за упражняване правата на собственик от Община Плевен върху общинската част от капитала на търговските дружества програмите за развитие на дружествата за същата година се утвърждават ежегодно от Общинския съвет в срок до 31 март на всяка календарна година, като проектите за тях се представят до 31 януари на съответната година.

ПК “Стопанска политика и транспорт” с председател д-р Йордан Георгиев се събира от 17,00 ч. в Заседателната зала по дневен ред от 10 точки. Членовете и на Стопанската комисия ще се запознаят с предварителните отчети към декември 2017 г. на търговски дружества с общинско участие и програмите за развитие на същите за 2018 г. Пред Комисията ще бъде представено писмо от Кмета на Общината във връзка с промени в общинската транспортна схема.

 

20 ФЕВРУАРИ /ВТОРНИК/

ПК „Здравеопазване и социална политика“ с председател проф. д-р Начко Тоцев заседава от 15,30 ч. в Стая 70. Дневният ред на комисията е от 3 точки, една от тях е за внасяне на предложение в МС за отпускане на персонална пенсия. На заседанието си Комисията ще разгледа и 15 преписки за финансово подпомагане на граждани на Община Плевен с репродуктивни проблеми.

ПК „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Пенчо Дреновски заседава от 16,00 ч. в Стая 70 по 16 точки. Комисията ще се запознае с отговор от кмета на Общината във връзка с преписка на НЧ „Тракия - 2013“ - гр. Плевен, заявление от НЧ „Ракитин - 1969“ за преразглеждане договора на читалището, предложенията общински имоти в Плевен да бъдат предоставени безвъзмездно за управление на различни  институции, др.

ПК “Култура, вероизповедания и международна дейност” с председател Петя Василева заседава от 17,00 ч. в Стая 70. Комисията ще обсъжда доклад за извършена проверка в ДКТ „Иван Радоев“, предложения за включване на мероприятия в културната програма на Общината за 2018-ата година, отчет за изпълнение на Програмата за управление за втората година от мандата 2015-2019, внесен от кмета на Общината.

ПК „Образователна политика и читалищна дейност“ с председател Диана Данова заседава от 17,30 ч. в Заседателната зала. Дневният ред на Комисията включва 6 точки. Съветниците ще се запознаят с отговори от общинска администрация във връзка с постъпили преписки. Ще бъдат разгледани и писма, внесени от председателя на НЧ „Ракитин - 1969“ - гр. Плевен Чавдар Луканов, касаещи договора на читалището за безвъзмездно право на ползване на общински имоти за читалищна дейност.

Заседанието на Общински съвет - Плевен ще се проведе на 22 февруари  /четвъртък/ от 09,00 часа в Конферентната зала на сграда “Гена Димитрова”. Предложеният дневен ред включва 26 точки.

Свалете в PDF