Първо и Второ РУ - Плевен с информации до Общинския съвет за дейността си през първото полугодие

623

Информации за състоянието на обществения ред и противодействието на престъпността за първото шестмесечие на 2020-ата година представят този месец в Общинския съвет на Плевен ръководствата на  Първо и Второ районни управления в града. Внесените справки са за съответните райони, обслужвани от двете управления и ще бъдат разгледани на заседание на Постоянната комисия по „Обществен ред и сигурност“.

За периода 01.01.2020г. - 30.06.2020 г. оперативната обстановка на територията на Първо РУ - Плевен по линия на криминалната престъпност показва следното: Регистрирани заявителски материали за извършени престъпления са общо 390, от които 87 са прекратени. За работа са останали 303, разкритите от тях са 110. С неизвестен извършител са регистрирани 230 престъпления и са разкрити 67 броя. Допълнително са разкрити 52 престъпления, извършени от предходни периоди. В сравнение с първото шестмесечие на 2019 г. се наблюдава намаление на регистрираните престъпления /заявителски материали/ с 64 броя от общозаведените и със 73 броя от тези, останали за работа, информира началникът на Първо РУ гл.инспектор Лидия Петкова. За регистрираните видове кражби статистиката показва 100 % намаляване при джебчийските кражби - за първото шестмесечие са регистрирани 2 такива заявителски материала, и двата са прекратени. Домовите кражби са 10, всичките с неизвестен извършител. Регистрирани са и 25 взломни кражби, 3 кражби от офиси, 10 от магазини, 7 случая на кражби от МПС, 10 на селскостопанска продукция, домашни животни и птици. През първото шестмесечие на 2020 г. в Първо РУ - Плевен са регистрирани 6 случая на измама, от които 2 са прекратени, а по останалите 4 работата продължава.

В справката, представена от началника на Второ РУ - Плевен, гл.инспектор Николай Николов са включени данни за второто тримесечие на 2020 г. За посочения период е отчетено засилено полицейското присъствие на територията на обслужвания район, като при необходимост е взаимодействано и със служители на Община Плевен за предоставяне на видеозаписи от системата за видеонаблюдение, премахване на МПС излезли от употреба и др. Проведени са и специализирани полицейски операции в различни направления - противодействие на битовата престъпност; опазване обществения ред в малките населени места, безопасност на движението, недопускане разпространението на акцизни стоки без бандерол и др. От началото на годината са съставени и 183 предупредителни протокола на граждани по различни поводи. През целия период полицейски служители от Второ РУ - Плевен са осъществявали контрол по изпълнение и на въведените противоепидeмични мерки.

Пълните справки от Първо и Второ РУ - Плевен, са публикувани на интернет страницата на Общински съвет - Плевен: https://obs.pleven.bg/, раздел „Заседания“/„Заседания на постоянни комисии през месец август 2020“/ Заседание на ПК по „Обществен ред и сигурност“ - https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mesets-avgust-2020-g

Свалете в PDF