Мария Монова положи клетва като общински съветник

133

С полагане на клетва от Мария Монова - обявена за избрана за общински съветник, започна днешното заседание на Общински съвет - Плевен. В началото на сесията съветниците почетоха с минута мълчание паметта на своя колега Георги Велков.

Съгласно решение на Общинска избирателна комисия, Мария Монова става част от Общински съвет - Плевен, след внезапната кончина на Георги Велков, който бе част от групата общински съветници на МК "Демократична България - Обединение (ПП СДС, ПП БЗНС)". С Решение №368-МИ от 15.06.2021, ОИК - Плевен прекрати пълномощията на Георги Велков като съветник и обяви г-жа Монова за избрана.

„Съжалявам за ненавременната загуба на нашия колега и съмишленик Георги Велков. Нека почива в мир. Заемам своето място в Общинския съвет с убеденост, че мога да бъда полезна в своите области култура и образование“, заяви Мария Монова след подписване на клетвения лист като съветник.

С решение на Общинския съвет Мария Монова става част от състава на две от постоянни комисии - ПК по „Образователна политика и читалищна дейност" на мястото на Георги Велков и в състава на ПК по „Култура, вероизповедания и международна дейност" на мястото на Милчо Илиев.

В състава на Постоянната комисия по „Устройство на територия, екология и земеделие", на мястото на Георги Велков бе избран Христо Таслаков.

Общински съвет - Плевен, заседава в Конферентната зала в сграда „Гена Димитрова“ при спазване на противоепидемичните мерки. Заседанието се излъчва в реално време на интернет страницата на институцията - https://obs.pleven.bg/.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Общинският съветник Георги Славов с…

понеделник, 20 септември 2021
39

Мартин Митев, председател на ОбС…

сряда, 15 септември 2021
183

Отчетът на общинския бюджет за…

вторник, 14 септември 2021
84

ПГ по облекло и текстил…

четвъртък, 09 септември 2021
175