Връчиха годишните награди за журналистика „Северно ехо“

387

На празнична церемония в пресклуба на БТА в Плевен бяха връчени традиционните годишни награда за журналистика "Северно ехо". Отличието е учредено от Община Плевен и местното дружество на Съюза на българските журналисти (СБЖ). Наградата носи името на седмичника "Северно ехо", който е смятан от местните историци за един от най-влиятелните вестници, издавани в Плевен през периода 1921-1944 г. От името на Общински съвет - Плевен, церемонията уважи Петя Василева - заместник - председател на местния парламент и председател на Постоянната комисия по "Култура, вероизповедания и международна дейност". 

За цялостен принос в журналистиката с наградата "Северно ехо" бе удостоена Буряна Божинова – дългогодишен кореспондент в Плевен на вестник „24 часа” и на други централни издания. Тя й бе връчена от кмета на Общината Георг Спартански. За носителя на голямата награда имаше поздравление и цветя и от името на Общинския съвет, връчени й от Петя Василева.

За издигане престижа на Плевен в международен мащаб и за гражданска инициатива награди получи Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”. Честта да връчи отличието в тази категория бе на Петя Василева, която подчерта важността на това, което Северняшкия ансамбъл прави за Плевен в продължение на всичките тези повече от 60 години от своето създаване.

Награди бяха връчени в категориите:

- За гражданска инициатива - на Фондация "Аз съм Кайлъка" и певицата Люси Дяковска за дейността по обновлението на емблематичния за Плевен парк „Кайлъка”. Поради ангажименти в чужбина Люси Дяковска  ще получи наградата си по-късно на церемония в пресклуба на БТА;

- В категория "Връзки с обществеността" - Ина Минкова, Окръжен съд - Плевен.

- Грамота и подаръци получи и дългогодишният кореспондент на БТА Малин Решовски, който тази година отпразнува юбилей.

Поздравления и пожелания за здраве и още много успехи към всички наградени и към цялата журналистическа гилдия отправиха Петя Василева, кметът Георг Спартански и областният управител Иван Петков, както и председателят на Дружеството на СБЖ Иван Илиев, който малко преди церемонията бе преизбран на поста.

Всички наградени получиха и картини уникати, дело на плевенския художник Валери Петров и книги на Малин Решовски - журналистика, и на Христина Комаревска - поезия. Музикалната атмосфера бе дело на Николай Колев - радиожурналист, артист-оркестрант и солист на Плевенската филхармония.

 

 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
77

Приеха промени в Културния календар…

четвъртък, 25 април 2024
69

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
66

С детски поздрав за Великден…

четвъртък, 25 април 2024
82