Започна 19-ото Международно изложение - договаряне „Пчеларство - Плевен 2022”

309

Пчелари и представители на над 100 фирми, свързани с пчелната индустрия у нас и в чужбина, за поредна година се събраха в Плевен за празника на българските пчелари - 10 февруари, денят на Св. Харалампий. С официална церемония днес, в присъствието на гости и при спазване на противоепидемичните мерки, започна 19-ото международно изложение - договаряне „Пчеларство - Плевен 2022”. По традиция форумът се провежда в Търговски център „Плевен“ и ще продължи до неделя /13 февруари/. Изложението е под патронажа на Министерството на земеделието и областния управител на Плевен Иван Янчев.

Началото на изложението бе поставено с представяне на форума от управителя на „Партнерс Експо” ООД Чавдар Велинов и обръщение на  зам.-министъра на земеделието Момчил Неков, който честити празника на пчеларите и откри форума, заедно с областния управител. Неков прочете и поздравителен адрес от името на министъра на земеделието Иван Иванов. Откриването уважиха с присъствието си и зам.-областният управител Виолета Иеремиева, председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, кметът на Община Плевен Георг Спартански, представители на браншови пчеларски организации.

На Международното изложение - договаряне „Пчеларство - Плевен 2022” посетителите могат да видят, договорят и закупят продукти от български производители и дистрибутори в бранша. Предлага се многообразие от мед и производи - лечебна козметика, храни и пчелни напитки. Представени са и последните новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, ветеринарни препарати и др.

Въпреки пандемичната обстановка Международното изложение - договаряне „Пчеларство“ в Плевен остава най-голямото по рода си в България и в Източна Европа, заяви доц. Юлиян Станчев - председател на Областния пчеларски съюз, основен организатор на проявата.

Голямата награда на изложението за новаторство в пчеларството - "Крило на успеха", ще бъде връчена в неделя. В рамките на изложението традиционно се организират и съпътстващи прояви, една от които е конкурс за детска рисунка.

Изложението в Плевен продължава до 13 февруари.

Свалете в PDF