Съветниците упълномощиха кмета на Плевен за участие в заседание на ВиК асоциацията на 12 април

391

Общинският съвет на Плевен прие решение, с което упълномощава кмета Георг Спартански да представлява Община Плевен в заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК - Плевен, насрочено за 12.04.2022 г. Като резервен представител, в случай на невъзможност на основния да присъства, бe определена арх. Невяна Иванчева - заместник-кмет „Териториално развитие” на Общината.

В Община Плевен е получено писмо-покана от Иван Янчев - областен управител на Плевен и Председател на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Плевен. С поканата Община Плевен е уведомена за свикване на редовно присъствено заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК - Плевен, което ще се проведе на 12.04.2022г. от 10.30 ч. в Заседателната зала на Областната администрация – Плевен. Дневният ред включва шест точки:

  • Разглеждане и приемане на отчета за дейността на Асоциацията по ВиК - Плевен за календарната 2021г.
  • Разглеждане и приемане на отчета за изпълнение на бюджета на Асоциацията по ВиК- Плевен за календарната 2021г.
  • Приемане на бюджет на Асоциацията по ВиК-Плевен за календарната 2022г.
  • Разглеждане и приемане на Подробна инвестиционна програма за 2022г. на „ВиК” ЕООД – Плевен
  • Съгласуване на Бизнес-план на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Плевен за регулаторен период 2022-2026г.
  • Други

В Асоциацията по ВиК участват един представител на държавата и по един представител на общините, включени в обособената територия, обслужвана от „ВиК” - Плевен. Разпоредба от Закона за водите предвижда, че позицията и мандатът на представителя на Общината за заседанията на Общото събрание на Асоциацията по ВиК се съгласуват по ред, определен от Общинския съвет.

Свалете в PDF