Съветници се включват в комисията за избор на „Спортист на годината“ за 2022 г. на Община Плевен

401

Двама представители на Общински съвет - Плевен, се включат в работата на Комисията за провеждане на класацията „Спортист на годината“ на Община Плевен за 2022 г. Общинските съветници бяха избрани след гласуване на провелото се миналата седмица редовно заседание на местния парламент.

При обсъждане на точката в залата бяха направени четири предложения за членове на комисията по избора - трима от тях представители на Постоянната комисия по "Младежки дейности, спорт и туризъм" - председателят й Йордан Грижов, Бойко Янчев - зам.- председател, и Бойко Тодоров - член на същата комисия, четвъртото предложение бе за общинския съветник Георги Славов, който е майстор на спорта по плуване, с поредица отличия в спортната си биография.

След самоотвод на двама от предложените - Йордан Грижов и Бойко Тодоров, Общинският съвет избра за свои представители в комисията за „Спортист на годината“ за 2022 г. Бойко Янчев и Георги Славов.

Всяка година през м.декември Община Плевен традиционно награждава изявени спортисти, треньори и перспективни състезатели в годишната класация „Спортист на годината“. Във връзка с провеждане й за 2022 г., със заповед на кмета се сформира комисия, която има за задача да изработи регламента по номиниране и награждаване в отделните категории, както и да отчете получените резултати и определи носителите на отличията. Към настоящия момент не съществува нормативен акт, който да регламентира изрично състава на комисията. Обичайната практика е в нея да участват двама общински съветници, трима служители от отдел „Спорт“ в общинската администрация, представител на Министерството на младежта и спорта за Област Плевен, представител на Спортно училище „Георги Бенковски“.

Свалете в PDF