Ритуал по преподчиняване проведоха в Единния център за начална подготовка - Плевен

422

В изпълнение на заповед на министъра на отбраната от 1 юли тази година Единният център за начална военна подготовка - Плевен се реорганизира и изменя числеността на личния си състав, като към него преминават две военни формирования - Военно формирование 42800 - Плевен и Военно формирование 54060 - Шумен. Тържественият ритуал по преподчиняване се проведе днес на строевия плац във войскови район 1163 - Плевен.

Официални гости на церемонията бяха зам.-началникът на Щаба на Сухопътни войски полк. Стоян Стоянов, бригаден генерал Пламен Йорданов - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, бригаден генерал Костадин Кузмов - командир на Втора механизирана бригада - Стара Загора,  кметът Георг Спартански, заместник областният управител д-р Красимир Трифонов, председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

В тържествените слова от страна на гостите беше подчертана изключително добрата подготовка и на двете военни формирования.

„Вие приемате в преподчинение един сплотен колектив, който умее и знае как да изпълнява всяка воинска задача. Искам да ви уверя, че професионализмът и подготовката на батальона е на изключително високо ниво и той ще бъде от полза за Единния център за начална военна подготовка – Плевен“, каза в словото си генерал Костадин Кузмов - командир на Втора механизирана бригада - Стара Загора.

„От името на командването на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово и лично от свое име ви пожелавам да отидете със самочувствие в новия колектив. На всички вас благодарим от сърце за достойната служба и никога не забравяйте, че сте били част от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово“, заяви в обръщението си и бригаден генерал Пламен Йорданов - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово.

От своя страна командирът на Единния център за начална подготовка - Плевен, полк. Николай Бешев приветства офицерите, сержантите и войниците от двете формирования, изразявайки уважение към достойното им изпълнение на воинския дълг, удовлетворение от съвместната работа и увереност за бъдещи професионални успехи. 

Ритуалът завърши с преминаването в тържествен марш.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Постоянните комисии заседават по преписки…

четвъртък, 18 октомври 2018
60

Информират за изтичане на договори…

сряда, 17 октомври 2018
80

Общинският съвет даде съгласие за…

понеделник, 15 октомври 2018
114

С минута мълчание в памет…

понеделник, 15 октомври 2018
85