Ритуал по преподчиняване проведоха в Единния център за начална подготовка - Плевен

618

В изпълнение на заповед на министъра на отбраната от 1 юли тази година Единният център за начална военна подготовка - Плевен се реорганизира и изменя числеността на личния си състав, като към него преминават две военни формирования - Военно формирование 42800 - Плевен и Военно формирование 54060 - Шумен. Тържественият ритуал по преподчиняване се проведе днес на строевия плац във войскови район 1163 - Плевен.

Официални гости на церемонията бяха зам.-началникът на Щаба на Сухопътни войски полк. Стоян Стоянов, бригаден генерал Пламен Йорданов - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, бригаден генерал Костадин Кузмов - командир на Втора механизирана бригада - Стара Загора,  кметът Георг Спартански, заместник областният управител д-р Красимир Трифонов, председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

В тържествените слова от страна на гостите беше подчертана изключително добрата подготовка и на двете военни формирования.

„Вие приемате в преподчинение един сплотен колектив, който умее и знае как да изпълнява всяка воинска задача. Искам да ви уверя, че професионализмът и подготовката на батальона е на изключително високо ниво и той ще бъде от полза за Единния център за начална военна подготовка – Плевен“, каза в словото си генерал Костадин Кузмов - командир на Втора механизирана бригада - Стара Загора.

„От името на командването на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово и лично от свое име ви пожелавам да отидете със самочувствие в новия колектив. На всички вас благодарим от сърце за достойната служба и никога не забравяйте, че сте били част от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово“, заяви в обръщението си и бригаден генерал Пламен Йорданов - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово.

От своя страна командирът на Единния център за начална подготовка - Плевен, полк. Николай Бешев приветства офицерите, сержантите и войниците от двете формирования, изразявайки уважение към достойното им изпълнение на воинския дълг, удовлетворение от съвместната работа и увереност за бъдещи професионални успехи. 

Ритуалът завърши с преминаването в тържествен марш.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевен отбеляза тържествено 111 години…

неделя, 22 септември 2019
78

Постоянните комисии в Общински съвет…

четвъртък, 19 септември 2019
83

Публикуван е списъкът с допуснатите…

сряда, 18 септември 2019
108

Обсъждат предложение за продажба на…

вторник, 17 септември 2019
81