Разполагат атракциони в Градската градина

945


Общинският съвет на Плевен прие предложение за отдаване под наем на части от имоти - публична общинска собственост на територията на Градската градина. На терените ще бъдат разположени преместваеми обекти, съгласно одобрена план - схема от 22 януари 2015 г., съгласувана от Главния архитект на Община Плевен.

Съветниците приеха да бъдат отдадени терени за разполагане на батут, детски монетни атракции, машини за сладолед, площадки за рисуване върху керамични фигури, атракционни съоръжения „бънджи“ и „мини-голф“, детски кът.Отдаването под наем ще бъде по цени, определени в чл.17 на Наредба № 17 на Общински съвет - Плевен и е за срок от 1 май 2016 г. до 31 октомври 2016 година.

„Тъй като имаме горчивия опит от предходни години, когато след провеждането на тези процедури спечелени от фирмите площадки се използват не по предназначение, сега настояхме да има активен и постоянен контрол от страна на Общинския инспекторат. Имаме уверението и от общинската администрация, че такъв ще има“, коментира във връзка с решението председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Отдаването под наем на частите от имотите - публична общинска собственост на територията на Градската градина ще става по реда на Наредба № 7 на Общинския съвет, чрез публичен търг с тайно наддаване чрез предварително представяне на предложенията на участниците в Администрацията на Община Плевен.

Свалете в PDF