Продават общинската вила в парк „Кайлъка“

896

Общинският съвет на Плевен гласува да бъде обявен публичен търг с тайно наддаване за продажба на общинска вила в парк „Кайлъка“. Имотът е със статут на частна общинска собственост.

Това предложение за продажба на вилата на практика е третото, което обсъждаме на сесия, коментира пред медиите председателят на Общинския съвет Мартин Митев и информира, че към имота има заявен инвеститорски интерес. Съветниците определиха първоначална цена за имота в размер на 399 000 лв. без ДДС, което е и изготвената пазарна оценка от оценител.

Интересът към имота е от страна на Росица Луканова, която посочва, че желае да закупи сградатас цел организирането и функционирането на пансион за възрастни хора и предоставянето на пълен обем грижи по типа на хоспис. Вилата се намира на около 500 метра от дигата на язовира в Кайлъка. Става дума за масивна триетажна сграда, построена през 1967 г., застроената площ е 341 кв. м. На първия етаж има четири стаи за гости и антре, котелно и склад. На втория етаж също има четири стаи и апартамент, малка и голяма банкетна зала, кухня и голяма тераса. На третия етаж са две стаи за гости със санитарен възел, голям апартамент, коридор, склад и стълбище. Общото състояние на сградата е добро, но е нужен ремонт. Водопроводът и ел. инсталацията се нуждаят от частична промяна. Има и пукнатини по мазилките на тавана и терасите вследствие на течове. Стаите и складът на първия етаж също са в плачевно състояние и са за основен ремонт, стана ясно на сесията.

На практика в случая става дума за продажба на сградата, но без земята, която е държавна, уточни пред медиите Мартин Митев. Предложението за продажбата е прието с гласовете на 28 съветници, „против“ и „въздържали се“ – няма.

Свалете в PDF