Преизбраха инж. Ангел Несторов за управител на „Тролейбусен транспорт“

956

Със свое решение от днес Общинският съвет на Плевен преизбра инж. Ангел Несторов за управител на общинското дружество „Тролейбусен транспорт“ за срок от още 3 години. Решението бе прието без дебати с 37 гласа „за“, 1 „въздържал се“, против нямаше.

При представяне на предложението бе посочено, че в изпълнение на решение от 25.06.2015 г. на Общинския съвет инж. Ангел Несторов е избран за управител на „Тролейбусен транспорт" ЕООД за срок от 3 години, като впоследствие с допълнително споразумение този срок е бил удължен с още една година.

Съгласно общинската Наредба № 8 за условията и реда за упражняване на правата на собственик от Община Плевен върху общинската част от капитала на търговските дружества, Общинският съвет, когато упражнява правата на едноличен собственик на капитала в еднолични дружества с ограничена отговорност, избира и освобождава от длъжност и/или отговорност управителя на дружеството. В тази връзка днес Общински съвет - Плевен, гласува освобождаване от длъжност и не освобождава от отговорност инж. Ангел Несторов - управител на „Тролейбусен транспорт" ЕООД.

С точка втора на същото решение инж. Несторов бе преизбран за управител на общинското дружество, като при гласуването и председателят на Общинския съвет Мартин Митев, и кметът на Общината Георг Спартански подчертаха добрите му управленски качества. Срокът на новия договор за управление е 3-годишен.

 

Свалете в PDF