Председателят на Общинския съвет уважи празника за 65-ата годишнина на РБ „Христо Смирненски“

415

Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев уважи от името на местния парламент празника на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ по повод 65-ата й годишнина. Празненството събра в арт-залата на библиотеката много гости и приятели на културния институт и ценители на книгите. Сред официалните гости на вечерта бяха и кметът на Общината Георг Спартански и д-р Паулина Кирова - секретар на Община Плевен. 

„За мен е огромно удоволствие от името на Общински съвет - Плевен и лично от свое име да поздравя Вас и целия екип на РБ „Христо Смирненски“ по случай 65 години от създаването на културния институт“, обърна се Мартин Митев към Аня Михова - директор на Регионалната библиотека. Той посочи, че 65 години библиотеката е дом за всеки, който цени и обича книгите. „Спомням си годините когато самият аз бях сред нейните редовни читатели - помня времето, когато библиотеката се помещаваше в сградата до днешния Център за работа с деца, ремонтите по новата сграда и преместването в нея март 2010 година. Тогава библиотеката отвори врати за читателите си в новия си дом. Официалното откриване беше същата година за празника на Плевен - 15 май. Неусетно оттогава са минали вече почти десет години. Четенето обогатява, знанията разширяват мирогледа, дават ни възможност да бъдем по-обективни в преценките си, обогатяват речника, обогатяват и живота ни. Неслучайно казват, че хората се делят на две категории - тези, които четат, и онези, които слушат какво разказват четящите. Много бих се радвал семейството на четящите в Плевен да става все по-многобройно“, завърши обръщението си председателят на местния парламент и пожела на целия екип на Регионална библиотека ”Христо Смирненски” здраве, вдъхновение, професионална удовлетвореност и още много успехи.

Поздравление за празника отправи и кметът на Общината Георг Спартански, който връчи на директора на библиотеката Аня Михова почетен плакет за заслуги. Поздравления имаше и от директори на културни институти, настоящи и бивши служители на библиотеката, гости и приятели. За празничната атмосфера на вечерта допринесоха и изпълненията на Общински хор „Гена Димитрова“ с ръководител Анелия Дечева, квартет „ГеоМарЧаЛо“ и инструменталисти от Перкусионен ансамбъл „Акцент” с ръководител Симеон Серафимов.

65-ият рожден ден на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ бе отбелязан и с Ден на отворените врати и прожекции на филми: Детско лято - „Сто снимки, хиляди усмивки“, „65 години Регионална библиотека“, филм за концерта за Хаваши. По повод годишнината във фоайето на библиотеката бе подредена и изложба.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Удължават срока на временно спрени…

петък, 25 септември 2020
52

Закупуват допълнителна техника по трансграничен…

четвъртък, 24 септември 2020
79

Местният парламент прие Общия устройствен…

четвъртък, 24 септември 2020
116

ОбС – Плевен прие за…

четвъртък, 24 септември 2020
72