Председателят на Общински съвет - Плевен, поздрави Математическата гимназия за празника й

726

На рождената дата на своя патрон Гео Милев Математическа гимназия „Гео Милев“ – гр. Плевен, чества своя празник. Денят за гимназията започна с тържество в Актовата зала и с посрещане на много гости. От името на Общински съвет - Плевен, празника уважи председателят на местния парламент Мартин Митев. Гости на събитието бяха още зам. областният управител д-р Красимир Трифонов, бивши и настоящи преподаватели и възпитаници, представители на Регионалното управление по образование, приятели на училището.

Тържественото събрание започна с посрещане на училищното знаме и приветствие от директора на гимназията Ирена Борисова. В словото си тя припомни историята на учебното заведение от неговото създаване до наши дни, неговите успехи и традиции. „Нашето училище, това, което сме си избрали, с факти показва и сега, че не отстъпваме от традициите“, посочи Ирена Борисова и изброи част от множеството постижения, медали, отличия и челни места през изминалата година, извоювани от учениците на МГ „Гео Милев” в различните сфери. Посочени бяха и постигнатите първи успехи и за новата година.

Към учениците и преподавателите на гимназията се обърна и председателят на Общинския съвет Мартин Митев. „За мен е чест от името на Общински съвет - Плевен, и лично от свое име да Ви поздравя по случай празника на Вашето училище! Математическа гимназия „Гео Милев“ - Плевен, осъществява една благородна мисия - с грижа, любов и всеотдайност да определя бъдещето на поколения деца, отговорни към себе си и обществото! Малко са училищата в страната, които с гордост могат да се похвалят с толкова много талантливи ученици, ежедневно доказващи с лекота знания и авторитета на гимназията на национални и международни олимпиади, състезания и форуми. Всички тези успехи напълно заслужено Ви отреждат мястото на едно от най-желаните учебни заведения в Плевен“, каза Мартин Митев. Той посочи, че МГ – Плевен, не е просто сграда или етап от образованието, а традиция, дух и гарант за успешното израстване на нейните възпитаници като добри хора и професионалисти. „Един ден всички Вие ще продължите обучението си във висши учебни заведения у нас или в чужбина. Където и да сте, в която и точка на света, МГ „Гео Милев“ винаги ще бъде Вашето училище, защото тя вече е част от сърцето Ви“, завърши поздравлението си председателят на Общинския съвет.

Празничната програма продължи с изпълнения на таланти от гимназията, а по-късно и с представяне на продукти на клубовете по „Роботика” и „Евроскола“ и спортни състезания. През учебната 2019/2020 г. в Математическа гимназия - Плевен, се обучават над 800 ученици. За тяхната добра подготовка се грижат 61 отлични преподаватели, подпомагани от 16 души непедагогически персонал.

Свалете в PDF