Председателят на ОбС-Плевен предлага изменение на Наредба №1 за обществения ред и сигурност

907

На страницата на Общински съвет - Плевен, в раздел „Проекти на документи“, е публикуван проект за изменение и допълнение на Наредба №1 на Общински съвет - Плевен за обществения ред и опазването на общинските и други имоти за общо ползване на територията на Община Плевен. Предложението е изготвено от председателя на ОбС - Плевен Мартин Митев и ще бъде внесено за обсъждане на редовното заседание на Общинския съвет през месец ноември.

На свое заседание Общинската комисия по обществен ред и сигурност, председателствана от председателя на ОбС - Плевен, бяха разгледани постъпили предложения за изменение на Наредба №1 от Паулина Кирова - Секретар на Община Плевен, Лидия Петкова – началник на Първо РУП – Плевен и Росен Русанов - кмет на с. Буковлък. Комисията обсъди внесените предложения, в резултат на което е изготвен и настоящият проект за изменение на Наредба №1. Създава се нов чл.4А в Глава втора, раздел Втори „Особени правила за лицата, извършващи дейност в обекти за развлечения“, променя се и размера на част от санкциите, предвидени при констатиране на нарушения. Проектът предвижда санкционни норми и по всички нови предложени точки в Наредбата.

Проектът за изменение и допълнение на Наредба № 1 отчита необходимостта от прецизиране на съществуващите норми, касаещи спазването на обществения ред и осигуряване на спокойствието на гражданите, както и нуждата от синхронизиране на текстове от Наредбата в съответствие с изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и със Закона за частната охранителна дейност.

Съгласно нормативните изисквания, в 14-дневен срок от публикуването на проекта на интернет страницата на Общински съвет - Плевен, заинтересованите лица имат възможност да направят своите предложения и становища по него на e-mail: obs@pleven.bg или в Центъра за обслужване на граждани /пл. “Възраждане” №4, гр. Плевен./

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевен чества 139 години от…

петък, 06 септември 2024
21

Общинският съвет заседава на 29…

сряда, 28 август 2024
231

Общинският съвет прие решения за…

четвъртък, 25 юли 2024
233

Стартира нова процедура за избор…

четвъртък, 25 юли 2024
441