Плевенско читалище с писмо до Общинския съвет, информира за належащ ремонт по читалищната сграда

212

С писмо до председателя на Общински съвет - Плевен, Мартин Митев настоятелството на НЧ „Извор - 1959" в Плевен заявява искане в Бюджет 2020 на Общината да бъдат предвидени средства за ремонт на покрива на читалищната сграда. Причината е лошо състояние на конструкцията, което според настоятелството налага предприемане на съответните спешни мерки.

„Всяка година със собствени средства се извършват частични ремонти на покрива на сградата на НЧ „Извор - 1959", която е общинска собственост. Но резултатите като цяло са незадоволителни. Специалисти от Община Плевен и строителни фирми, направили оглед на покрива, заключиха, че той се нуждае от неотложен основен ремонт“, се казва в писмото до председателя Мартин Митев. В текста се посочва още, че сградата на читалището е построена през 1959 г. и от дългогодишната експлоатация значителна част от покривните елементи са деформирани и счупени. Това е причина за периодични наводнения, загниване на дървената конструкция, падане на мазилка от таваните, надигане на паркета и унищожаване на читалищно имущество. „Обшивките от поцинкованата ламарина, водосточните тръби и улуци също са силно корозирани, като части от тях дори липсват. При по-силни валежи се наводнява и електрическата инсталация и така се създава опасност от предизвикване на пожар. Всички гореизложени факти налагат неотложен ремонт на покрива на читалището. Ако не се предприемат съответните спешни мерки, може да се стигне и до сериозно увреждане на сградата“, информират от читалището. Оттам посочват също, че служители на отдел „Строителство" при Община Плевен са извършили оглед на покривната конструкция и са установили неотложната нужда от ремонт. Изготвената количествено-стойностна сметка е за 33 365,86 лв., като същата е приложена към преписката, внесена до местния парламент.

Писмото от НЧ „Извор - 1959" - гр. Плевен, предстои да бъде разгледано този месец в три от постоянните комисии в Общинския съвет - ПК „Бюджет и финансова политика”, ПК „Общинска собственост и инвестиционна политика" и ПК „Образователна политика и читалищна дейност".

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

ОбС - Плевен даде съгласие…

четвъртък, 04 юни 2020
33

Плевен се поклони пред паметта…

вторник, 02 юни 2020
76

ОбС - Плевен измени решенията…

понеделник, 01 юни 2020
82

ОбС - Плевен реши Общината…

петък, 29 май 2020
91