Плевен в навечерието на Коледа

985

С настъпването на декември коледното настроение вече се усеща навсякъде. След запалване на коледните светлини на елхата в центъра на Плевен, 20 дни преди Коледа празничната украса грейна и в Начално училище „Христо Ботев“. Празникът събра в двора на учебното заведение деца, родители, учители и много гости. По покана на директора на училището Цветелин Горанов, който е и общински съветник в този мандат, на тържеството бяха и представители на Общински съвет - Плевен, в лицето на неговия председател Мартин Митев и общинските съветници Владислав Монов, Моника Чочева, Калин Кръстев и Ивайло Петров.

Началото на вечерта бе дадено от фанфарния духов оркестър - съвместен проект на НУ „Христо Ботев“ и Центъра за работа с деца, след което коледни песни изпълниха децата от Вокална група „Ботевци пеят“ с ръководител Валентина Николова, а ученици от вторите класове рецитираха стихове, посветни на предстоящите празници. Директорът Цветелин Горанов пожела на всички много настроение в навечерието на Коледните и Новогодишни празници и отправи специални благодарности към дългогодишни партньори и дарители на училището за тяхното съдействие и отзивчивост.

Поздрав имаше и от името на целия Общинския съвет. Към децата, техните родители и към целия екип на НУ „Христо Ботев“ се обърна председателят на местния парламент Мартин Митев, който пожела на малки и големи да са здрави, успешни и много радост да има във всеки един дом през цялата година. В навечерието на Коледа за училището имаше и специален подарък - представители на Лайънс клуб Огледало - Плевен, подариха на училището издание на „История Славянобългарска“. Книгата ще бъде поставена в библиотеката „Книжици за прочит“ и всички ученици да имат достъп до нея, за да знаят и помнят своя род и език.

Естествена кулминация на вечерта бе пристигането на Дядо Коледа и Снежанка. И тази година двамата се появиха по изненадващ и атрактивен начин - със „Запорожец“ ЗАЗ-968М, произведен през далечната 1972 г. Зад волана на автомобила бе Антон Георгиев. След посрещането им последва и запалване на коледните светлини на 22-метровата елха в двора на училището. Финалът на вечерта бе поставен с пъстра заря и кръшно българско хоро.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
77

Приеха промени в Културния календар…

четвъртък, 25 април 2024
69

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
65

С детски поздрав за Великден…

четвъртък, 25 април 2024
82