Плевен с цветя пред паметника на Иван Вазов за Деня на народните будители

587

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Иван Вазов в двора на едноименното училище Плевен отбеляза Деня на народните будители - 1 ноември. В знак на признателност пред делото на всички достойни българи, съхранили през годините националното ни самочувствие и съзнание, цветя пред паметника на патриарха на българската литература в 11,00 ч. поднесе председателят на Общинския съвет Мартин Митев, в знак на признателност бе поставен венец и от името на целия Общински съвет.  Своята почит в този час засвидетелстваха и кметът на Община Плевен Георг Спартански и представители на екипа му, представители на училища, организации, медии, признателни граждани.

Тази година заради усложнената епидемична обстановка, както и поради невъзможността да бъдат изпълнени мерките на Министерството на здравеопазването за носене на маски и осигуряване на дистанция при масови мероприятия, празникът в Плевен се чества без официален ритуал. Всеки, който има желание, може да изрази своята признателност към хората на духа и знанието през целия ден.

"Днес е ден за почит към всички онези българи, които през вековете са вдъхновявали народа ни към знание и с чийто усилия винаги сме успявали да запазим своята национална идентичност. На този ден ние почитаме хората на духа и знанието. Будител е всеки един, който милее и работи за България. Честит празник!", сподели Мартин Митев по повод  днешния празник.

Свалете в PDF