Плевен с награди за Невяна Владинова, Тихомир Иванов и Георги Гетов

854

С решение на Общински съвет - Плевен, плевенските състезатели на Олимпийските игри в Рио де Жанейро - гимнастичкатаНевяна Владиноваи лекоатлетътТихомир Иванов ще получат парични премии в размер по 2000 лв. С 1000 лв. ще бъде награден и треньорът на Тихомир Иванов - Георги Гетов. Предложението влезе като допълнителна точка в дневния ред на днешната сесия.

„Няма да коментирам размера на наградите, защото в случая става дума за жеста и моралната страна на въпроса. По този начин ние искаме да покажем на тези млади хора и талантливи родни спортисти, че се гордеем с това, че те са плевенчани. Гордеем се с това, че достойно защитават името на Плевен, на страната ни и на родния спорт“, заяви на пресконференция в пресклуба на БТА днес председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

На 31-те Олимпийски игри, провели се в Рио де Жанейро от 5 до 21 август, лекоатлетът Тихомир Иванов се класира в призовата десетка при мъжете в скока на височина, а Невяна Владинова стана седма на финалите по индивидуален многобой по художествена гимнастика.Макар и да не завоюваха медали, двамата плевенчани станаха истински герои в своите спортове и повод за гордост за родния си Плевен.

Невяна Владинова е състезателка по художествена гимнастика, бивша състезателка е на Спортен клуб по художествена гимнастика „Елегант“ – Плевен. Тихомир Иванов е възпитаник на Спортно училище „Георги Бенковски“, през 2014 година бе обявен и за Спортист на годината в Плевен. Георги Гетов е личен треньор на Тихомир Иванов и треньор в плевенския клуб по лека атлетика „Спартак“, както и в Спортно училище „Георги Бенковски“. Той бе обявен за Треньор на годината за 2013 и 2014 година в Анкетата „Спортист на годината“ на Плевен.

Съветниците приеха наградите на Невяна Владинова,Тихомир Иванов и Георги Гетов да бъдат връчени от председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и от кмета на Община Плевен Георг Спартански. Средствата за премиите са от резервния фонд на разпределените за спортни дейности.

„Има идея за тримата спортисти да бъде обсъдено предложение и за удостояване с почетни звания. Друг е въпроса, че нашата наредба за удостояване с почетни звания е доста остаряла и аз имам намерението да предложа или изменения, или пренаписването й. По мое мнение в последните години се наблюдава девалвация на званието „Почетен гражданин на Плевен“, коментира още Мартин Митев.



Свалете в PDF