Плевен с детска олимпиада

824

Детски летни олимпийски игри организираха за пета поредна година децата от улица „Гълъбец“ в Плевен. За разлика от истинските, олимпийските игри на улица “Гълъбец” се провеждат всяка лятна ваканция и тази година дори са част от градската ваканционна програма.

Тийнейджърите дадоха старт на Олимпиадата тази вечер с представяне на гостите, сред които бе и

председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев. Той поздрави малките олимпийци за чудесната инициатива и им пожела да бъдат здрави, да радват с успехите си своите родители и да се забавляват много в оставащите дни от ваканцията. „Радвам се, че в Плевен има такива деца като вас. Пожелавам ви тази ваша хубава инициатива да се разраства и в нея да се включват все повече деца. Ще се радвам да приобщите и други улици от квартала, а защо не тази олимпиада да се превърне и в общоградска проява“, обърна се към децата председателят на местния парламент и пожела успех на всички участници в игрите. От името на Общинския съвет Мартин Митев подари на малките олимпийци голяма шоколадова торта, за да възстановят силите си след финала.Гости на детския празник бяха още общинският съветник и председател на Съюза на математиците Диана Данова и началникът на отдел „Образование” в Община Плевен Йонита Иванова.


След встъпителната част децата от „Гълъбец“ се бяха подготвили с музикален поздрав към зрителите – изпълнения на поредица от песни под мотото „Песните на Вашите спомени“, една от които бе емблематичната песен на незабравимия Емил Димитров „Моя страна, моя България“. Плевенчанчетата показаха, че са добри и в народните хора, след което започна и самата състезателна част.

Като на истинска олимпиада и тази на „Гълъбец“ беше открита със запалване на олимпийски огън и с тържествено рязане на лента. Прозвуча химнът на България, издигнато бе и знамето на улица „Гълъбец”. Над 20 състезатели премериха сили в четири вида спорт – волейбол, колоездене, бадминтон и тенис на маса.



Освен голямата доза добро настроение, децата от „Гълъбец“ тази вечер имаха и своята благородна кауза – в урни, поставени на място, те събираха средства, които ще дарят за кампанията „Българската Коледа“.


Свалете в PDF