Пепо Петков положи клетва като общински съветник

153

С полагане на клетва от нов общински съветник започна днешното редовно заседание на Общински съвет - Плевен. Да работи в името на града и плевенчани обеща Пепо Петков, избран за съветник в пореден мандат. Полагането на клетва бе удостоверено и с подписването на клетвен лист.

Със свое Решение № 261-МИ Плевен от 22.02.2024 г. Общинската избирателна комисия (ОИК) в Плевен прекрати предсрочно пълномощията на общинския съветник Генадий Гешев от Местна коалиция (МК) „Българска нова демокрация“. Решението е в резултат на постъпил сигнал в деловодството на ОИК - Плевен от Пепо Петков, в който се казва, че има нарушение на чл. 30, ал. 4, т. 4 предл. последно от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА). Със същото решение за избран като общински съветник е обявен Пепо Петков. Последва обжалване, в резултат на което на 10 септември тази година ВАС потвърди окончателно решението на ОИК - Плевен.

Септемврийската сесия на местния парламент включва за дебат 25 предложения. По искане на вносителя от предварителния дневен ред бе изтеглена точка втора – предложение относно изменение на Наредба № 14 за търговската дейност на територията на общината. На нейно място съветниците гласуваха да бъде включено предложение за избор на експерт-счетоводители за заверка на годишните финансови отчети за 2024 г. на търговските дружества с общинско участие.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Избраха експерт-счетоводители за заверка на…

четвъртък, 26 септември 2024
252

Минута мълчание за Ева Маринова…

четвъртък, 26 септември 2024
274

Пепо Петков положи клетва като…

четвъртък, 26 септември 2024
154

Общинският съвет заседава на 26…

сряда, 25 септември 2024
76