Отличиха спортисти и спортни деятели на Плевен за 2018 година

971

Най-изявените спортисти и спортни деятели на Община Плевен за изминалата 2018 година бяха отличени днес на церемония „Спортист на годината”. Традиционните награди бяха връчени в Актовата зала на местната управа в присъствието на десетки изявени имена на плевенския спорт, представители на местната власт, общински съветници - членове на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към местния парламент и медии. Отличените са в четири категории - „Спортист на годината - 2018“, „Перспективни състезатели“, "Млади таланти“ и „Треньор на годината“. Връчена бе и награда „Ученически спорт“. Отличени бяха и петима юбиляри.

Музикален поздрав в началото на церемонията поднесоха хор „Звъника” с художествен ръководител Ваня Делийска и поп изпълнителката Биляна Добрева. Своите пожелания към спортистите и техните треньори отправиха председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и временно изпълняващият длъжността кмет на Общината Милен Яков, след което се премина и към връчването на наградите.

Спортист на 2018 година на Плевен

за втора поредна година е Ивет Горанова - карате, състезател на КБИ „Петромакс“. През изминалите месеци Ивет записа поредица успехи в своята спортна биография и един от тях е историческото й постижение на Световното първенство по олимпийско карате за мъже и жени в Мадрид. Извоюваното от младата спортна надежда на Плевен трето място, и то при конкуренция от 1 117 състезатели от 140 държави, е успех за цяла България, отбеляза в изказването си председателят на Общинския съвет Мартин Митев. Ивет е номинирана и за Най-добър млад спортист до 18-годишна възраст на България.

Треньор на годината на Плевен

и за 2018 г. е наставникът на Ивет - Ангел Ленков /КБИ „Петромакс"/. Той грабна приза и за 2017 година. Ангел Стефанов е помощник-треньор на Националния отбор по карате, завоювал 12 златни медала от Национални първенства и Купи.

Ето кои са наградените и в останалите категории:

Категория „Спортист на годината“

  1. Ивет Горанова - карате /КБИ „Петромакс”/.
  2. Иван Мечков - бокс /Боксов клуб „Спартак - Плевен“/
  3. Иво Илиев – борба /СКБ „Изобор“/

Категория „Перспективни състезатели“

  1. Добромир Николов - лека атлетика
  2. Теодор Димитров - карате
  3. Алина Грънчарова - лека атлетика

Категория „Млади таланти”

  1. Росица Денчева - тенис /ТК „Плевен 90“/
  2. Нора Рашева - шах
  3. Йоана Константинова - тенис на корт

В раздел „Ученически спорт“ бе отличен шахматният отбор на Математическа гимназия „Гео Милев“ - Плевен.

Почетни отличия днес бяха връчени и на пет емблематични за плевенския спорт имена, които тази година имат юбилеи. За юбилей и принос в спорта отличените са:

  • Дарин Великов - баскетбол - 60-годишен юбилей
  • Пламен Дунчев - лека атлетика - 70-годишен юбилей
  • Илия Мирков - баскетбол - 70-годишен юбилей
  • Тодор Здравков - борба - 70-годишен юбилей
  • Цветан Каменов - футбол - 70-годишен юбилей

Наградите в отделните категории на „Спортист на годината - 2018“ връчиха председателят на Общинския съвет Мартин Митев и общинските съветници Цветан Антов, Пепо Петков и Йордан Грижов, временно изпълняващият длъжността кмет на Общината Милен Яков и зам.-кметът Иван Кюлджийски, Паулина Кирова - секретар на Община Плевен. Номинациите в отделните категории са направени от спортните клубове, а 11-членна комисия е определила носителите на призовите места за 2018 година.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
61

Приеха промени в Културния календар…

четвъртък, 25 април 2024
62

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
57

С детски поздрав за Великден…

четвъртък, 25 април 2024
77