Определиха експертната комисия, отговаряща за подбор на културни проекти, съфинансирани от Общината

318

Общински съвет - Плевен определи състав на експертната комисия, отговаряща за оценка и подбор при участие за съфинансиране на проекти в сферата на културата на територията на общината. Комисията е в състав от 10 души - петима представители на Общинския съвет и петима на общинската администрация, решиха съветниците.

След гласуване ОбС - Плевен определи петимата представители в комисията от своята квота. Това са общинските съветници Петя Василева, Калин Кръстев, Николай Маринов, Павлинка Микова и Христо Таслаков. Предстои попълване състава й с представители и на общинската администрация, които ще бъдат определени със заповед на кмета на Общината.

Ежегодно, с бюджета на Община Плевен се приемат и средства за съфинансиране на културни проекти на територията на община Плевен, които се изготвят от културни организации и артисти на свободна практика. Предоставянето на тези средства има за цел да подкрепи и стимулира създаването на културни продукти и реализирането на културни събития на територията на община Плевен.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Удължават срока на временно спрени…

петък, 25 септември 2020
51

Закупуват допълнителна техника по трансграничен…

четвъртък, 24 септември 2020
78

Местният парламент прие Общия устройствен…

четвъртък, 24 септември 2020
115

ОбС – Плевен прие за…

четвъртък, 24 септември 2020
72