Определиха експертната комисия, отговаряща за подбор на културни проекти, съфинансирани от Общината

142

Общински съвет - Плевен определи състав на експертната комисия, отговаряща за оценка и подбор при участие за съфинансиране на проекти в сферата на културата на територията на общината. Комисията е в състав от 10 души - петима представители на Общинския съвет и петима на общинската администрация, решиха съветниците.

След гласуване ОбС - Плевен определи петимата представители в комисията от своята квота. Това са общинските съветници Петя Василева, Калин Кръстев, Николай Маринов, Павлинка Микова и Христо Таслаков. Предстои попълване състава й с представители и на общинската администрация, които ще бъдат определени със заповед на кмета на Общината.

Ежегодно, с бюджета на Община Плевен се приемат и средства за съфинансиране на културни проекти на територията на община Плевен, които се изготвят от културни организации и артисти на свободна практика. Предоставянето на тези средства има за цел да подкрепи и стимулира създаването на културни продукти и реализирането на културни събития на територията на община Плевен.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевен се преклони пред живота…

сряда, 19 февруари 2020
61

Общинският съвет с две заседания…

вторник, 18 февруари 2020
101

Мартин Митев поздрави Основно училище…

вторник, 18 февруари 2020
177

Обсъждат промени в три общински…

вторник, 18 февруари 2020
70