Одобриха текста за финансовото споразумение между Плевен и изпълнителя на новата тролейбусна мрежа

890

Общински съвет - Плевен одобри текста на Споразумението за уреждане на финансовите отношения между „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, гр. Плевен и ДЗЗД „Електротранспорт - Плевен“ - гр. София. С това свое решение местният парламент упълномощава Управителя на „Тролейбусен транспорт“ да подпише документа в качеството си на страна по договора за изграждане на новата тролейбусна мрежа в Плевен.

Ще припомним, че със свое решение от 30 юни тази година ОбС - Плевен даде съгласие за провеждане на преговори между „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, гр. Плевен и ДЗЗД „Електротранспорт - Плевен“ - гр. София - изпълнител на обществената поръчка „Реконструкция, подобрения, разширяване и оптимизиране на тролейбусната мрежа - инженеринг“ по проекта „Интегриран градски транспорт на Плевен“. Преговорите са за прихващане на неустойка в размер на 766240 лева без ДДС, което е дължимата последна вноска, останала за сметка на Община Плевен поради забавянето на проекта за изграждане на новата тролейбусна мрежа с 83 дни.Общият размер на исканата от Община Плевен неустойка за това забавяне бе в размер на 1496898 лв.

„След серия срещи и разговори от страна на общинска администрация с фирмата - изпълнител на обществената поръчка за изграждане на новата контактна мрежа смятам, че успяхме да стигнем до едно разумно решение. Споразумението, на което и фирмата - изпълнител е съгласна е, че ние няма да им платим тези 766 240 лв. и няма да търсим разликата до 1496898 лв. като неустойка от тяхна страна“, информира след сесията председателят на Общинския съвет Мартин Митев. Той обясни и причината за това решение: „В хода на проведените разговори между двете страни стана ясно, че вина за по-късното изпълнение на проекта имат по някакъв начин и изпълнителят, и Общината. Освен това реално фирмата - изпълнител е свършили всичко, предвидено като ангажимент по договора“.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Избраха експерт-счетоводители за заверка на…

четвъртък, 26 септември 2024
252

Минута мълчание за Ева Маринова…

четвъртък, 26 септември 2024
274

Пепо Петков положи клетва като…

четвъртък, 26 септември 2024
153

Общинският съвет заседава на 26…

сряда, 25 септември 2024
76