Обявяват публични търгове за две общински вили в „Кайлъка“

894

Да бъдат обявени публични търгове за продажба на две масивни вилни сгради в парк „Кайлъка“, реши на заседание днес Общинският съвет на Плевен. И двата имота са със статут на частна общинска собственост.

В първия случай става дума за двуетажна масивна вила на брега на големия язовир в парка. Сградата е със застроена площ 125 кв.м и е построена през 1963 г. Общото й състояние е оценено като добро, но е необходим основен ремонт и иновации. Водопроводната и ел.инсталация се нуждаят от възстановяване, част от дограмата е за подмяна, има и пукнатини по мазилката. Ремонтът, стопанисването и поддръжката на вилата изискват средства, за които Община Плевен няма необходимия ресурс. За имота е изготвена пазарна оценка от лицензиран оценител на имоти, която възлиза на 136 000 лв. без ДДС.

Второто предложение - за продажба на триетажната общинска вила в „Кайлъка“, на практика влиза за четвърти път на сесия. На заседанието си през месец февруари съветниците гласуваха да бъде обявен публичен търг с тайно наддаване за продажба на сградата при първоначална цена от 399 000 лв. без ДДС. От февруари досега обаче на обявените няколко публични търга за вилата кандидат-купувачи не са се явили въпреки първоначалната информация за заявен инвеститорски интерес от конкретно лице. Това налага и ново решение за публичен търг при изготвена вече и нова пазарна оценка за имота в размер на 341000 лв. без ДДС. Въпросната вила се намира на около 500 м от дигата на язовира в Кайлъка. Сградата е строена 1967 г, на три етажа е, застроената й площ е 341 кв. м и РЗП 949 кв.м. На първия етаж има четири стаи за гости и антре, котелно и склад. На втория етаж също има четири стаи и апартамент, малка и голяма банкетна зала, кухня и голяма тераса. На третия етаж са две стаи за гости със санитарен възел, голям апартамент, втори апартамент, коридор, склад и стълбище. Общото състояние на сградата е определено като добро, но е необходим ремонт и обновление. Водопроводът и ел. инсталацията се нуждаят от частична промяна. Има и пукнатини по мазилките на тавана и терасите вследствие на течове. Стаите и складът на първия етаж също са за основен ремонт, стана ясно на сесията.

И двата имота ще бъдат продавани чрез публични търгове с тайно наддаване, гласи решението на местния парламент.

Свалете в PDF