Обявяват пореден търг за общинска вила в „Кайлъка“

721

Да бъде обявен публичен търг с тайно наддаване за продажба на общинска вила в парк „Кайлъка“, реши за пореден път Общинският съвет на Плевен.  Съветниците определиха първоначална цена за имота в размер на 272 300 лв. без ДДС, колкото е изготвената пазарна оценка. Депозитът за участие в търга е 10% от размера на първоначалната цена. Решението за продажбата бе прието единодушно с 40 гласа „за“.

Вилата в парк „Кайлъка“ е със статут на частна общинска собственост, намира се на около 500 метра от дигата на язовира в парка и на около 7 км от центъра на града. Имотът представлява масивна триетажна сграда, построена през 1967 г., застроената площ е 341 кв. м. Първият етаж е с четири стаи за гости и антре, котелно и склад. На втория етаж са четири стаи и апартамент, малка и голяма банкетна зала, кухня и голяма тераса. На третия етаж има две стаи за гости със санитарен възел, голям апартамент, втори апартамент, коридор, склад и стълбище. От северната страна на вилата е изградено външно стълбище за достъп до етажите. Общото състояние на сградата е добро, но е необходим ремонт и иновации, бе посочено при обсъждане на предложението. Водопроводът и ел. инсталацията се нуждаят от частична промяна. Има и пукнатини по мазилките на тавана и терасите вследствие на течове. Стаите и складът на първия етаж се нуждаят от основен ремонт.

Досега за имота са обявявани няколко публични търга, но кандидати не са се явили. Изготвена нова пазарна оценка от лицензиран оценител за вилата е за 272 300 лв. без ДДС. Общинският съвет възложи на кмета на Общината Георг Спартански да назначи комисия, която да организира и проведе публичния търг.

Свалете в PDF