Обявяват конкурс за избор на управител на „ДКЦ 3 – Плевен“

1217

Общински съвет – Плевен прие решение за обявяване на конкурс за избор на управител на „Диагностично-консултативен център 3 - Плевен“ /ДКЦ 3 – Плевен/. Съветниците избраха петчленна комисия, която ще го проведе. За председател на комисията бе предложен и избран д-р Калин Поповски, секретар е Драгомир Стойчев - юрист. В комисията влизат още д-р Йордан Георгиев като представител на Общинския съвет, и по един представител на РЗОК и РЗИ-Плевен.

До решението за обявяване на конкурс за избор на управител на „ДКЦ 3 – Плевен“ се стигна, след като изпълняващият тази длъжност д-р Валерий Желязков бе избран за кмет на община Никопол. „Забавихме се малко с процедурата за обявяване на конкурса, но сме направили възможното „ДКЦ 3- Плевен“ да не страда от това и там да няма сътресения в работата“, коментира председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев.

Съгласно Закона за лечебните заведения управителите на ДКЦ-та, регистрирани като търговски дружества, се определят след конкурс по реда на Наредба №9 на Здравното министерство. До участие в конкурса ще се допускат лица, отговарящи на изискванията на посочената наредба. Кандидатите за поста ще трябва да представят и програма за развитието на „Диагностично-консултативен център 3 - Плевен“ за 3-годишен период. С одобрените кандидати се предвижда и събеседване на тема „Развитие и дейност на „ДКЦ 3 - Плевен“ в период на провеждаща се здравна реформа“.

Свалете в PDF