Общинският съвет заседава през февруари по 26 предложения

1105

Общинският съвет на Плевен се събира за заседание на 22 февруари /четвъртък/ по предложен дневен ред от 26 точки.

Този месец съветниците ще обсъжда отложеното през януари предложение за изменение и допълнение на Наредбата за управление на общинските пътища и Наредба №17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Плевен. Точката е първа в предварителния дневен ред на заседанието.

На предстоящата сесия кметът на община Плевен Георг Спартански внася отчета за изпълнението на Програмата за управление за втората година от мандат 2015-2019 г. Трета точка в дневния ред на съветниците е отчет за дейността на Общински съвет - Плевен за периода 1 юли 2017 г. - 31 декември 2017 г. Той ще бъде внесен от председателя на местния парламент Мартин Митев.

На предстоящото заседание съветниците ще обсъждат и предложение за приемане на Програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива 2017-2026 г.

Предложение за изменение на Правилника за условията, реда и критериите за съфинансиране на проекти в сферата на културата на територията на община Плевен внася Експертната комисия с председател Петя Василева. На 22 февруари ОбС - Плевен ще обсъди и официална покана до Община Плевен да стане асоцииран партньор на Института по лозарство и винарство по проект. Проектното предложение е във връзка с изграждането на регионални научни центрове на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" на Министерството на образованието и науката.

Част от дневния ред на предстоящото заседание са и четири предложения общински имоти в Плевен да бъдат предоставени безвъзмездно за управление на различни институции. Предложенията касаят Териториално звено „Гражданска регистрация и административно обслужване” /ГРАО/, Българска телеграфна агенция във връзка с нуждите на Национален пресклуб - Плевен, Плевенска филхармония и управлението на зала „Катя Попова” и Сдружение „Клуб на дейците на културата”.

Свалете в PDF