Общинският съвет заседава на 15 декември, обсъжда допълнително споразумение по договор за ремонт на зала „Спартак“

362

Общински съвет - Плевен, ще заседава извънредно утре - 15 декември (четвъртък) от 16.30 часа в Конферентната зала в сграда „Гена Димитрова“. Дневният ред на заседанието включва само една точка: Предложение за одобряване на допълнително споразумение към Договор за финансово подпомагане №23-00-73/14.06.2022 г. и Запис на заповед. Вносител е кметът Георг Спартански.

С решение от февруари 2020 г. съветниците дадоха съгласие Община Плевен да кандидатства с проект „Ремонт на ОВК инсталации на зала „Спартак“ - гр. Плевен“ за привличане на финансови средства от Наредба №4 за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти - държавна и общинска собственост на Министерството на младежта и спорта. Проектът е одобрен от спортното министерство и на 14 юни тази година е сключен договор за финансово подпомагане на стойност 678 597,83 лв. с ДДС. Съгласно този договор Министерството на младежта и спорта предоставя на Община Плевен 100% от целевите финансови средства след представяне в ММС на заверено копие на договор за изпълнение на СМР по проекта.

С решение от август тази година, след процедура за избор на изпълнител чрез публично състезание, такъв е бил избран. В законовия срок обаче е депозирана жалба от участник в процедурата и по тази причина Община Плевен като Възложител е била възпрепятствана да изпрати покана за сключване на договора с първия класиран.

В Община Плевен е постъпило предложение от Министерство на младежта и спорта за подписване на Допълнително споразумение към Договора за финансово подпомагане и Запис на заповед за сумата от 678 597,83 лв. с ДДС, с които ще стане възможно предоставянето на целевите финансови средства преди сключване на договор с изпълнител на СМР по проекта. Това налага и свикване на заседанието на местния парламент.

Свалете в PDF