Общинският съвет избра Бойко Тодоров за пети зам.-председател

1018

Общинският съветник от групата на БСП Бойко Тодоров ще бъде петият заместник-председател на Общинския съвет в Плевен. Решението бе прието единодушно на днешното заседание на местния парламент по предложение на групата общински съветници "БСП за България".

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация Общинският съвет може да избере един или повече заместник-председатели на съвета, като условията и редът за избиране и правомощията се уреждат в правилника за работа на съответния орган. В чл. 16, ал. 2, ал. 3 и ал. 4 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Плевен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2019-2023 г. се казва: „... Общинският съвет избира до шестима заместник-председатели на съвета. Гласуването за избор на зам.- председатели се извършва поотделно за всеки предложен кандидат, с явно гласуване. Предложението за кандидат за зам.-председател се прави писмено от името на група съветници. За избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на общия брой  на общинските съветници“.

С избора на Бойко Тодоров за зам.-председател на Общински съвет - Плевен, заместниците на председателя Мартин Митев в този мандат стават общо петима, заедно с избраните през март тази година Петя Василева, Свилен Трифонов, Николай Маринов и Васил Петков.

 

Свалете в PDF