Общинският съвет даде съгласие по проект за боксов клуб на световния шампион Детелин Далаклиев

743

Общинският съвет на Плевен даде съгласието си Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Спортен клуб ДСД Боксинг" с председател световния шампион по бокс Детелин Далаклиев да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проект за преустройство на сграда в града в боксов клуб. За решението информира на пресконференция в Пресклуба на БТА Мартин Митев - председател на Общинския съвет.

„В заявление, изпратено до мен, от Сдружението информираха за намерението си да кандидатстват пред Министерството за финансово подпомагане с инвестиционен проект за преустройство на съществуваща административно-делова сграда в боксов клуб по плана на град Плевен. Става дума за проект в размер на 150 000 лева. Тъй като обектът, подлежащ на реконструкция, е общинска собственост, процедурата изисква съгласие и от Общинския съвет“, поясни Мартин Митев. Той припомни, че с решение от 28 февруари тази година Общинският съвет - Плевен, учреди безвъзмездно право на ползване на описания имот, общинска собственост, за срок от 10 години, считано от 01.04.2019 г., на основание сключен договор между Сдружението и Общината. Финансовото подпомагане на спортни клубове за изграждане, обновяване и управление на спортни обекти - държавна и общинска собственост, е регламентирано в Закона за физическото възпитание и спорта.

Въз основа на гореизложеното и на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка със Закона за физическото възпитание и спорта местният парламент на Плевен даде съгласие по проекта.

Свалете в PDF