Общински съвет - Плевен предостави безвъзмездно имот за филиал на БНР

964

Имот частна общинска собственост от над 190 кв.м се предоставя безвъзмездно за разкриване на филиал на Българското национално радио /БНР/ в Плевен. Решението гласува Общински съвет - Плевен на първата за тази година сесия.

Филиалът на БНР в Плевен ще се помещава на ул. „Карлово“ №21, имотът се предоставя за безвъзмездно ползване на радиото за срок от 10 години. До момента БНР е ползвало като кореспондентски пункт част от общински имот, намиращ се на ул. „Васил Левски“ в Плевен. Договорът за него е изтекъл, а разкриването на филиал изисква и по-голяма база, стана ясно на сесията. И още – на този етап БНР има седем регионални станции в страната, предстои стартиране на процедура за разкриване на такава и в Плевен. Според предварителната информация, предоставена от националната медия, филиалът в Плевен ще има екип от 15-20 журналисти и служители, ще се излъчва 24-часова програма. БНР ще има ангажимент да ремонтира и оборудва помещението с необходимата техника.

„Приветствам идеята за филиал на БНР в Плевен, защото смятам, че градът ни има нужда от медии, още повече, че БНР е доказало с работата си своята безпристрастност и обективност. Определено бих се учудил ако някой от колегите беше гласувал против предложението за разкриване на филиала, а ако имаше такъв глас против - то бих бил любопитен да чуя и аргументите за това. Смятам, че разкриването на филиал на БНР в Плевен е един голям плюс, защото по този начин името на града ни ще присъства и по-често в национален ефир по един сериозен и подобаващ начин. Не на последно място ще споделя, че лично аз също слушам само Българко национално радио, и то програма „Хоризонт“, коментира по повод решението на ОБС - Плевен неговият председател Мартин Митев.

Свалете в PDF