ОбС - Плевен не даде съгласие за членство в Асоциация на структурите за платеното почасово паркиране

789

Общинският съвет на Плевен не даде съгласието си Община Плевен чрез общинското предприятие „Център за градска мобилност“ да стане съучредител и да членува в Асоциация на структурите, отговарящи за платеното почасово паркиране на територията на страната. Предложението подкрепиха само 17 съветници, 7 бяха против, 11 въздържал се.

„Предложението не получи нужната подкрепа, за да бъде прието. В случая липсваше конкретна и ясна информация относно условията за това членство. Аз лично съм против това да се участва някъде просто заради самото участие, защото невинаги ползите оправдават разходите впоследствие“, коментира на брифинг в пресклуба на БТА председателят на Общинския съвет Мартин Митев. И допълни: „На заседанието на Общинския съвет, по време на обсъждане на предложението, стана ясно, че все още няма яснота и за размера на членския внос, който Плевен ще трябва да внася при участието си в тази нова асоциация“.

Въпросът за необходимостта от създаване на обща Асоциация на структурите, отговарящи за платеното почасово паркиране в страната, е разгледан на национална конференция на съответните организации през май тази година. Идеята е Асоциацията да инициира законодателни промени, да бъде създаден единен регистър на издадените карти за паркиране на местата, определени за превозните средства на хора с трайни увреждания, както и единни правила за организацията на паркиране на територията на страната.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
77

Приеха промени в Културния календар…

четвъртък, 25 април 2024
69

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
65

С детски поздрав за Великден…

четвъртък, 25 април 2024
82