ОбС - Плевен гласува програмите за развитие на осемте общински фирми

893

Общинският съвет на Плевен утвърди програмите за развитие на осемте търговски дружества с общинско участие за настоящата 2016 година. Това стана след близо час и половина дебат в залата. Точката бе под номер 3 в Дневния ред на сесията, провела се на 25 февруари.

„На няколко пъти по време на сесията се наложи да коригирам дебата, защото се залиташе в посока отчет за 2015 година. Затова и дебатът по тази точка се проточи малко повече от час. Трябва ясно да разграничим нещата - до 31 януари общинските фирми представят програмите си за развитие, а до 31 март – отчетите за изминалата година. Т.е. след 31 март вече ще можем да говорим и за финансовите им резултати“, коментира на брифинг в пресклуба на БТА председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

На сесията общинските съветници се запознаха с плановете на „ДКЦ 2 - Плевен“ ЕООД, „ДКЦ 3 - Плевен“ ЕООД, „Дентален център Плевен“ ЕООД, „МЦРСМ Плевен“, „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, „Инжстрой“ ЕООД, „Паркстрой“ ЕООД и „Тибор“ ЕАД. Управителите на 7 от общинските фирми представиха лично акцентите от своите програмите за развитие, включвайки анализ на дейността, инвестиционна програма на дружествата и прогнози на финансовите резултати. Най-много дебати и въпроси имаше при представянето на общинските фирми “Инжстрой“, „Паркстрой“ и „Тибор“.

Програмите за развитие на общинските дружества са неразделна част от договорите за възлагане на управлението на всяко едно от тях, се посочва в решението. Тези програми могат да бъдат допълвани или променяни през годината, но това става отново с решение на Общинския съвет.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
75

Приеха промени в Културния календар…

четвъртък, 25 април 2024
67

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
65

С детски поздрав за Великден…

четвъртък, 25 април 2024
82