Кметът на Плевен д-р Валентин Христов, общинските съветници и кметовете на кметства в общината положиха клетва

426

В изпълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация с полагане на тържествена клетва днес в длъжност встъпиха представителите на местната власт в община Плевен - новоизбраните 41 общински съветници, кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов и кметовете на кметства. Тържественото заседание се състоя в зала „Плевен“, където сред присъстващите бяха Найден Зеленогорски, кмет на Плевен (мандат 1999 - 2011 г.), Георг Спартански - кмет на община Плевен два поредни мандата (2015 - 2019 г. и 2019 - 2023 г.), представител на Общинската избирателна комисия и граждани.

Тържественото заседание започна с химна на Република България и химна на Европа. Областният управител Виолета Иеремиева откри заседанието с пожеланието за успешен мандат и работа в името на гражданите.

Първи тържествената клетва положиха общинските съветници. Да работят в името на Плевен и плевенчани обещаха присъстващите в залата 38 съветника, като полагането на клетвата бе удостоверено с подписването на клетвен лист от всеки един. Трима от избраните в новия състав на местния парламент отсъстваха от днешното заседание поради предварително поети неотложни ангажименти. Съгласно ЗМСМА същите ще подпишат клетвените си листове на следващото заседание.

Тържествената церемония продължи с полагане на клетва от новия кмет на Плевен д-р Валентин Христов. Д-р Христов получи символите на Плевен – ключа на града и огърлието, от своя предшественик Георг Спартански. "Пожелавам на д-р Валентин Христов силен, безоблачен и успешен мандат, защото гражданите заслужават по-добро бъдеще и Плевен да бъде един от бисерите в огърлицата от българските градове“, каза в обръщението си към д-р Христов Георг Спартански.

„Първо искам да благодаря на всички плевенчани, които гласуваха, защото когато искаш твоят град да се развива и да живееш по-добре в него – ти имаш гражданска позиция и гласуваш. Всеки един от нас дължи присъствието си днес в тази зала на хората, дали ни своята подкрепа и доверие. Така че - чака ни сериозна работа“, каза в първото си обръщение като кмет д-р Христов. И още: „Общинският съвет е пъстър по своя състав - в този мандат в него има представители на 12 политически формации. Като кмет на Плевен отговорно заявявам пред всички вас, че ще работя с всяка една група в Общинския съвет и всяко предложение, полезно и добро за Плевен и за плевенчани – ще има моята подкрепа! Като кмет съм готов на диалог с всеки.“ Новият градоначалник посочи, че ще разчита изключително много в работата си и на инициативността на гражданите – на техните сигнали относно проблемите в общината. „Пожелавам успешен мандат на всички и нека не забравяме най-важното – да бъдем хора! И след четири години да се гордеем с добре свършена работа и с един по-добър Плевен. Успех и на добър час“, пожела на избраните общински съветници и кметове на кметства д-р Валентин Христов.

След тържественото начало на първата сесия председателството бе поето от доайена сред общинските съветници – театралният режисьор Димо Дешев. Последва избор на 9-членна временна комисия с председател общинския съветник Росен Височков за провеждане на процедурата по избор на председател на Общинския съвет. От направените 5 предложения в залата - за Иван Малкодански /ПП ГЕРБ/, Генади Тодоров /БСП за България/, Николай Маринов /Бъдеше за Родината/, Наталия Цанева /Коалиция ПП – Демократична България/ и Тихомир Стойков /Възраждане/, нито едно не събра необходимите поне 21 гласа при гласуването. Така първото заседание на Общински съвет – Плевен, мандат 2023 – 2027 г. приключи без да бъде избран председател. Това наложи насрочване на следваща сесия – за 15 ноември /сряда/, от 10:00 часа. в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова”.

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ, МАНДАТ 2023 – 2027 г.

 1. Александър Богданов Николов
 2. Ангел Тодоров Цанков
 3. Антонио Владимиров Василев
 4. Бисер Кирилов Борисов
 5. Бойко Йорданов Тодоров
 6. Борислав Пламенов Георгиев
 7. Борислав Славчев Щерев
 8. Васил Методиев Петков
 9. Веселка Йосифова Лилова
 10. Владислав Димитров Монов
 11. Владислав Тошков Николов
 12. Генади Тодоров Тодоров
 13. Генадий Гешев Пъшев
 14. Георги Томиславов Георгиев
 15. Герасим Славчев Петков
 16. Данаил Николаев Раденцов
 17. Димчо Иванов Дешев
 18. Ева Веселинова Маринова- Найденова
 19. Емил Иванов Пеев
 20. Емил Методиев Шишманов
 21. Емил Саркис Инджиян
 22. Захари Величков Дончев
 23. Ивайло Ильов Петров
 24. Ивайло Петров Минков
 25. Иван Цветанов Малкодански
 26. Йордан Василев Василев
 27. Камен Каменов Горанов
 28. Ленко Дайчев Тодоров
 29. Людмил Георгиев Софрониев
 30. Наталия Стефанова Цанева
 31. Николай Емилов Маринов
 32. Павлин Стефанов Стефанов
 33. Петя Крумова Василева
 34. Ристем Мехмед Халкоглу
 35. Росен Симеонов Височков
 36. Станислав Маринчев Иванов
 37. Стефан Милев Милев
 38. Тихомир Радославов Стойков
 39. Христо Ивайлов Таслаков
 40. Чавдар Маркос Христанов
 41. Юлиян Александров Йовков
Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Музей на открито в Плевен…

петък, 08 декември 2023
324

Председателят на Общинския съвет уважи…

петък, 01 декември 2023
426

Общинският съвет избра доц. Иван…

четвъртък, 30 ноември 2023
409

Стартират нови процедури за избор…

четвъртък, 30 ноември 2023
218