Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" отпразнува своята 60-годишнина

283

С празничен концерт под мотото "С изкуството в сърцата" на сцената на Драматично-кукления театър "Иван Радоев", Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" в Плевен отпразнува своята 60-годишнина. Юбилейната вечер премина с много музика и настроение при строго спазване на противоепидемичните мерки, поради което част от местата в залата трябваше да останат празни.

Събитието събра десетки приятели и гости, сред тях много бивши и настоящи ученици и преподаватели в училището. Изпратени бяха много поздравителни адреси и цветя. От името на Общински съвет - Плевен, на юбилейния концерт присъства Петя Василева - зам.- председател на местния парламент и председател на Постоянната комисия по „Култура, вероизповедания и международна дейност“. Г-жа Василева е и председател на Училищното настоятелство. Поздравителен адрес изпрати председателят на Общинския съвет Мартин Митев. В него се казва:

„От създаването си до днес НУИ “Панайот Пипков” с гордост носи името на своя патрон и дава своя принос за творческото развитие на даровитите деца на Плевен. Благодарение на високия професионализъм на преподавателите и таланта, старанието и творческите амбиции на учениците, Плевенската музикална школа утвърждава своя авторитет на родните и световни сцени! Гордеем се с Вас и Вашия талант и сме благодарни, че училището Ви е част от Плевен. Напълно заслужено то е една от музикалните емблеми на нашия град!“. „По случай юбилея Ви пожелавам от сърце преди всичко здраве, вдъхновение, професионална удовлетвореност и още много творчески успехи, за да продължавате да бъдете посланиците на едно от най-обичаните изкуства - музиката!“, завършва поздравлението.

Поздравление от името на Община Плевен отправи Милен Яков - временно изпълняващ длъжността кмет на Общината.

На сцената на плевенския театър се представиха талантливи ученици от всички школи на НУИ „Панайот Пипков“. Връчени бяха и много награди:

„Златна лира“ от Съюза на българските музикални и танцови дейци получи дългогодишният преподавател по пиано Антоанета Воденичарова. От името на Съюза отличието връчи зам.- председателят на творческата организация проф. д-р Ростислав Йовчев.

В Плевен бе и председателят на Съюза Станислав Почекански. Той връчи най-високото отличие - „Кристално огърлие“, на директора на училището Румен Тодоров. Наградата е за изключителен принос в развитието на българската музикална култура и 60-годишнината на учебното заведение.

От името на министъра на културата проф. Велислав Минеков грамота за принос в развитието на българската култура и образование и по случай юбилея поднесе Борислава Танева - зам.-министър на културата.

Проявите, посветена на юбилейната годишнина на НУИ „Панайот Пипков“, продължават и в следващите дни.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Общинският съветник Георги Славов с…

понеделник, 20 септември 2021
39

Мартин Митев, председател на ОбС…

сряда, 15 септември 2021
183

Отчетът на общинския бюджет за…

вторник, 14 септември 2021
83

ПГ по облекло и текстил…

четвъртък, 09 септември 2021
175