На 7 юни: Плевен ще бъде домакин на среща за популяризиране и развитие на футболното съдийство у нас

616

Председателят на Общински съвет - Плевен доц. д-р Иван Малкодански, съвместно със Съдийската комисия към Българския футболен съюз /БФС/ организират среща с цел популяризиране и развитие на футболното съдийство в България. Инициативата ще се проведе на 7 юни /петък/ от 18 часа в Конферентната зала на Община Плевен /ул. „Димитър Константинов“ №2, до сградата на Окръжен съд - Плевен/.

Участие в срещата ще вземат председателят на Съдийската комисия към БФС Давид Фернандес Борбалан, главният мениджър на съдиите в България Стоян Алексиев, както и международният Видео асистент рефер Васимир Ел-Хатиб. Поканени са всички жители и гости на общината, които имат интерес към футболното съдийство.

Давид Фернандес Борбалан е председател на Съдийската комисия към БФС и едно от най-изтъкнатите имена в испанското съдийство с дългогодишна практика в Ла Лига. Има над 300 мача в испанското първенство и европейските клубни турнири, част е от Елитната категория на съдиите на УЕФА. Бил е главен съдия 4 пъти на мега дербито на Испания Реал Мадрид - Барселона. Изпълнява ролята на вицепрезидент на Съдийската комисия на Испания в продължение на 3 години. През последните 5 сезона е водещ съдийски инструктор на УЕФА и ФИФА и се радва на огромен авторитет на международната сцена.

Стоян Алексиев е главен мениджър на Съдийска комисия към БФС от средата на 2020 година. Бивш главен съдия е в Първа лига с над 100 ръководени срещи и международен съдия по плажен футбол.

Васимир Ел-Хатиб започва съдийската си кариера в Плевен през 2007 г. От 2009 е част от съдиите към зона София. В момента е главен съдия в Първа лига с 38 ръководени срещи. От 2023 г. е включен в листата на ФИФА за международен Видео асистент рефер и редовно получава назначения в чужбина.

Свалете в PDF