Медицинският университет с благодарност към местната власт за решението за подпомагане на вирусологичната лаборатория за изследване на COVID-19

668

С благодарствен адрес от ректора на Медицинския университет в Плевен проф. д-р Славчо Томов, изпратен до местната власт, започна юнското заседание на Общински съвет - Плевен. Благодарствената грамота е по повод дарената сума от 10 000 лв. в помощ на дейността на новата вирусологична лаборатория за изследване на COVID-19 и бе огласена от кмета на Общината Георг Спартански.

В обръщението си към съветниците градоначалникът посочи, че на практика местната администрация е изпълнител на взетото от общинските съветниците решение за отпускане на сумата и предаде на председателя на Общинския съвет Мартин Митев химикалка с логото на Медицинския университет.

„От името на целия Общински съвет искам да благодаря на проф. Томов. Приемам този символичен подарък от името на целия състав на Общинския съвет и нека с тази химикалка подписвам повече решения, взети с единодушие и единомислие в полза на гражданите и обществото”, заяви в отговор председателят на местния парламент Мартин Митев.

„Благодарността е към всички за решимостта и волята да подпомогнем работата на лабораторията в труден момент в името на здравето и с мисъл за доброто на гражданите на Плевен”, подчерта и кметът.

Със свое решение от 30 април тази година Общински съвет - Плевен даде съгласие 10 000 лв. от бюджета на Общината да бъдат дарени на Вирусологичната лаборатория към Медицинския университет /МУ/ в града за закупуване на консумативи за изследване на C0VID-19. Решението получи единодушната подкрепа на съветниците, като средствата са за сметка на разходите за местни дейности в частта „Резерв” от Сборния бюджет на Общината за 2020 г. Вирусологичната лаборатория към Медицински университет - Плевен започна своята дейност на 6 април тази година и на практика е единствената в Северозападна България за изследване на C0VID-19.

Свалете в PDF