Край на сагата с Улицата на цветята

986

 

Общински съвет - Плевен сложи край на сагата с Улицата на цветята. Съветниците гласуваха за преместването й от ул. „Цанко Церковски” на ул. „Заменхоф” /паркинга срещу ДКТ „Иван Радоев“ в Плевен/.

„Така се решава проблемът, който възникна след приключилите вече съдебни спорове между Община Плевен и собственика на терена в района пред хотел „Ростов“. След поредицата дела стана ясно, че няма как Улицата на цветята да продължи да съществува на същото място. Обсъдени бяха различни варианти с цел нейното запазване и така се стигна до настоящето решение за преместването й на ул. „Заменхоф“. Това е едно от най-удачните места, решението се приема и от самите ползватели на павилионите“, коментира председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев.

 

Главният архитект на Община Плевен е изработил проект на схема за разполагане на 20-те павилиона за цветя на ул. „Заменхоф“, където става дума за част от имот - публична общинска собственост. Павилионите ще бъдат разположени в две групи по 10 павилиона, всеки с площ 7,10 кв.м.

Ангажимент на Община Плевен ще бъде изграждането на първоначалната инфраструктура в района, или т.нар. нулев цикъл. Отдаването под наем на имотите ще бъде за срок от 10 години и ще стане чрез публично оповестен конкурс, гласуваха съветниците. Право на участие в конкурса ще имат само членове на Браншовия съюз на цветотърговците и цветопроизводителите към Браншова бизнес камара - Плевен.

Свалете в PDF