Комисии в Общинския съвет ще обсъждат включване на Международния фестивал на китарата в Културния календар на Общината за 2022 г.

485

Осмото издание на Международния фестивал на китарата - Плевен 2022 да бъде включен в Раздел II „Културни събития с национално и международно значение" на Културния
календар на Община Плевен за 2022 г., искат от Сдружение „Изкуството до мен" и читалище „ЛИК-1959" - Плевен, организатори на проявата. Мотивираното писмо - предложение е изпратено до Общински съвет - Плевен и до Община Плевен. В местния парламент заявлението ще бъде разгледано в две от постоянните комисии - комисията по "Култура, вероизповедания и международна дейност" с председател Петя Василева и ПК по "Бюджет и финансова политика" с председател Пепо Петков, информира Мартин Митев, председател на Общинския съвет.

„Депозираме на вниманието на Общински съвет - Плевен и Община - Плевен предложение за включване на Осмото издание на Международен фестивал на китарата - Плевен 2022 в раздел II „Културни събития с национално и международно значение" на Културен календар на Община Плевен за 2022 г. Предложението съдържа: Представяне на Международния фестивал на китарата и Финансов план за осигуряване на изданието през 2022 г. с отразено съфинансиране от Община Плевен“, се посочва в писмото от Милена Грамова - Михайлова - председател и представляваща сдружение „Изкуството до мен", и Николай Пелишатски - председател и представляващ читалище „ЛИК-1959".

Международният фестивал на китарата е ежегодна проява, която през 2022 г. предстои да се проведе в Плевен за осма поредна година. През 2017, 2018 и 2019 г. Фестивалът бе подкрепен от Общината в Раздели 2 и 3 на Културния календар. През 2022 г. празникът на китарното изкуство е планиран да се случи в началото на месец юли, като програмата включа майсторски класове, семинар за преподаватели и пет концертни вечери - официално откриване, вечер на класическата музика, вечер на рока, вечер на джаза и Гала концерт на победителите. Победителите от конкурса ще имат възможност за международни изяви и участие в национално турне през 2023 год.

Свалете в PDF