Коледари наричаха за здраве в Общински съвет - Плевен

924

В навечерието на светлите коледни и новогодишни празници коледари от НУ „Христо Ботев” - гр. Плевен, зарадваха с гостуването си общинските съветници в Плевен. Те бяха посрещнати в зала „Гена Димитрова“ в началото на днешното заседание.

Децата от коледарската група пресъздадоха българската традиция на коледуването и по стар български обичай наричаха домакините с коледарски благослов за здраве, берекет, късмет и благополучие. Поднесени бяха и подаръци - погача, която бе приета от председателя на местния парламент Мартин Митев в качеството му на домакин. От името на целия Общински съвет той благодари на децата за добрите думи и за празничното настроение, което внесоха в залата. „Хубаво е, когато пазим традициите и учим децата си на тях. Бъдете здрави и винаги така усмихнати и нека новата година да донесе спокойствие и радост във всеки един дом“, пожела Мартин Митев на малчуганите.

И както повелява традицията - от името на Общинския съвет всяко едно от децата получи подарък - празничен пакет с лакомства.

Свалете в PDF