Изложение "Българско е - традиции и обичаи" отново в Плевен от 12 до 15 май

570

От 12 до 15 май тази година в Плевен отново ще бъде организирано изложение под надслов „Българско е – традиции и обичаи”. Общинският съвет одобри изменение в схемата за поставяне на шатри в района на площад „Възраждане“, промяна е одобрена и от Експертния съвет по устройство на територията при Община Плевен. Това информира на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен председателят на местния парламент доц. д-р Иван Малкодански.

„В Община Плевен е постъпило заявление от Цветомир Йотов – председател на Регионална занаятчийска камара, и Диана Цинцарска – председател на СНЦ „Българско е”. Тяхното искане е за увеличаване броя на предвидените места за участниците. Общинският съвет прие предложеното изменение в схемата, което касае промяна на вида, размерите и броя на преместваемите обекти, което е технически допустимо. По предходната схема определените места за изложителите са били общо 40 – 10 шатри и 30 щанда. С новото решение дадохме съгласие за поставяне на общо 50 шатри. Те ще бъдат разположени в отсечката от Военния клуб до НЧ „Съгласие 1869“ в дните от 12 до 15 май“, информира доц. д-р Малкодански.

Изложение „Българско е - традиции и обичаи” се организира със съдействието на Община Плевен по повод Празника на града – 15 май. До участие с предимство ще се допускат членовете на Регионалната занаятчийска камара и фирмите от региона. Предимство ще има и за редовните участници в събитието. Ще бъдат представени само български продукти, ръчно изработени от майстори-занаятчии.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Избраха експерт-счетоводители за заверка на…

четвъртък, 26 септември 2024
252

Минута мълчание за Ева Маринова…

четвъртък, 26 септември 2024
274

Пепо Петков положи клетва като…

четвъртък, 26 септември 2024
153

Общинският съвет заседава на 26…

сряда, 25 септември 2024
76