Избраха нов Съвет на директорите на „Тибор“ ЕАД

1196

ОбС - Плевен избра нови членове на Съвета на директорите на общинската фирма „Тибор“ ЕАД. До избора се стигна, след като договорите за възлагане на управлението с досегашните членове на Съвета Мая Макавеева, Делчо Янков и Анатолий Илиев изтекоха на 12 януари 2015 г. Същите бяха удължени с допълнителни споразумения до 11 януари 2016 г. и втори път до 25 февруари 2016 г.

По време на заседанието бяха направени четири предложения за членове на Съвета на директорите на „Тибор“ ЕАД, информира на брифинг в пресклуба на БТА председателят на Общинския съвет Мартин Митев.
Предложените кандидатури са Лидия Железарова /бивш управителна фирмата в периода 2002 г. - 2012 г./, Петя Петкова, Борислав Борисов и настоящия управител на фирмата Делчо Янков. След гласуване съветниците избраха за членове на Съвета на директорите на „Тибор“ ЕАД Лидия Желязкова /35 гласа „за“, 1 „против“/, Борислав Борисов /30 гласа „за“, 5 „въздържал се“/ и Петя Петкова /33 гласа „за“ и 3 „въздържал се“/. Делчо Янков не успя да събере необходимите гласове /3 гласа „за“, 4 „против“ и 27 „въздържал се“/ и отпадна.

Новият Съвет на директорите на „Тибор“ ЕАД поема управлението на дружеството за срок от 3 години, считано от датата на вписване в Търговския регистър. Определената гаранция за управлението им е в размер на три брутни заплати. „Предстои новоизбраният Съвет на директорите да излъчи след свое заседание управител на фирмата. ОбС – Плевен реши досегашните членове на Съвета на директорите да бъдат освободени от длъжност, но не и от отговорност“, отбеляза Мартин Митев.

Свалете в PDF