Ивет Горанова и треньорът й Ангел Ленков са спортист и треньор на Плевен за 2021 г.

650

Олимпийската шампионка по карате от Токио 2020 Ивет Горанова и треньорът й Ангел Ленков са спортист и съответно треньор на 2021 година на Община Плевен. Церемонията по награждаване се проведе днес в зала „Катя Попова“. Честта да връчат отличията на най-изявените спортисти имаха кметът Георг Спартански, зам.-кметът Стефан Милев, председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, областният управител Марио Тодоров и експертът към Министерството на спорта Атанас Кършев. Церемонията уважиха много от общинските съветници, изявени спортисти и треньори, представители на спортните среди в Плевен.

Безапелационно отличието „Спортист на годината” е за олимпийската шампионка Ивет Горанова. Ивет е състезателка на КБИ „Петромакс”, тя печели титлата "Спортист на годината на Община Плевен" за четвърти път /след 2017, 2018 и 2019 г./ . 

Останалите в челната десeтка са:

2.Росица Денчева - тенис на корт, ТК „Плевен 90“ - Спортист на годината - Второ място

3.Красимира Димитрова - борба, СК по борба – Плевен - Спортист на годината - Трето място

4. Ивайло Боев - карате, СКК „Спартак 14“ - Четвърто място

5. Здравко Колев - ориентиране, СКО „Север“ - Пето място

6. Добромир Николов - лека атлетика, АК „Плевен 2014“ - Шесто място

7. Георги Георгиев - лека атлетика, АК „Георги Дъков“ - Седмо място

8. Марин Кирилов – стрелба, Елитен Стрелкови клуб „Виа“ - Осмо място

9. Иво Илиев – триатлон, СКТ „Борислав Доков“ - Девето място

10. Мирослав Иванов - бокс, БК „Мизия“ - Десето място   

Наградени в категориите:

ПЕРСПЕКТИВНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ

Йоана Константинова  - тенис на корт, ТК Плевен ПСК - Първо място

Альоша Илиев – борба, СК по борба – Плевен – Второ място

Стефани Иванова – карате, СКК „Спартак 14“  - Трето място                 

ОТБОР НА ГОДИНАТА

ХК „Полюс - ТМ“ – юноши старша възраст - Хандбал - Първо място

ТРЕНЬОР  НА ГОДИНАТА

Ангел Ленков - КБИ “Петромакс“ - Карате – Треньор на олимпийската шампионка Ивет Горанова

ЗА ЮБИЛЕЙ И ПРИНОС В СПОРТА

1. Русалин Русалинов – председател на КБИ „Петромакс“, получи плакет за изключителни заслуги за развитието и авторитета на плевенския спорт.

2. Дино Динов - Тази година г-н Дино Динов навърши 90 години. Доайен сред действащите съдии по лека атлетика в България. Той е един от най-добрите съдии – стартери на бегови състезания в България. Бивш състезател по лека атлетика, дългогодишен служител на Дружеството за физкултура и спорт „Спартак” – Плевен, Дино Динов дълги години отдава сили, енергия и знания за развитието и популяризирането на спорта лека атлетика в град Плевен.

3. Александър Бенчев - дългогодишен състезател на футболния „Спартак“ - Плевен. Той е в знаменития състав на плевенските спартаковци, които през сезон 1980/81г завършват на пето място в „А“ футболна група, а според статистиките домакинските мачове на „Спартак“ (Плевен) за сезона са събрали 345 000 зрители, което нарежда тима на четвърто място по посещаемост след ЦСКА, Левски Спартак и Тракия Пловдив. Тази година г-н Александър Бенчев отпразнува 70-и рожден ден.

4.  Мартин Мачев – Специална награда - съдия по футбол. Единственият плевенски футболен рефер в „А“ група за последните 5 години. Участник в програмата “Ментори и Таланти” за млади перспективни съдии на най-високо ниво в България. Областен инструктор на футболните съдии за Плевен.

ЗА  ДОБРОВОЛЧЕСКА  РАБОТА  ЗА  РАЗВИТИЕТО  НА МАСОВИЯ СПОРТ В ПЛЕВЕН.

Община Плевен връчи грамоти за доброволческа работа за развитие на масовия спорт в Плевен. Това са личности и клубове, участвали активно в спортни прояви за популяризиране на масовия спорт като „Децата на Плевен спортуват“, „Световен ден на ходенето“, „Световен ден на мобилността“, „Световен ден на предизвикателството“: Иво Илиев от Спортен клуб по триатлон „Борислав Доков“, Ангел Стефанов от Колоездачен клуб „Кайлъка Райдерс“ и на спортните клубове: „Шампион“, Волейболен клуб  „Спартак 1996“, Спортен клуб по волейбол „Олимпиец“, Спортен клуб Киокушинкай, Спортен клуб по акробатика „Спартак Плевен“ и Хандбален клуб „Т§С -  Шугар“.

Свалете в PDF