Единственият у нас Институт по лозарство и винарство в Плевен празнува с приятели Трифон Зарезан

312

Единственият у нас Институт по лозарство и винарство в Плевен спази традицията да празнува традиционния празник на лозата и виното Трифон Зарезан с хубаво вино, добро настроение и с много приятели. Празника уважиха и представители на Общински съвет - Плевен в лицето на неговия председател Мартин Митев и общинските съветници Цветан Антов и Цветелин Горанов.

В приветствието си за „Добре дошли“ директорът на Института  проф. д-р Иван Пачев за поредна година пожела на колегите си добра реколта и честити празника на всички лозари, винари и ценители на хубавото българско вино. Добра и берекетна година за лозари и винари пожелаха и присъстващите официални гости. Проф. д-р Пачев сподели, че институтът посреща този 14 февруари и с пет нови сорта. В селекцията, собствено производство, има сортове грозде, които дават надежда, че могат да допринесат за лечението на хората, защото запазват по-ниско съдържание на въглехидрати. Очаква се безсеменните сортове да имат и повече лечебни свойства.

За доброто настроение на всички присъстващи в ИЛВ – Плевен се погрижиха изпълнители от Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“. Празникът за деня на Св. Трифон продължи със зарязване на лозята на Института в местността „Томовското“ край Плевен.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Удължават срока на временно спрени…

петък, 25 септември 2020
52

Закупуват допълнителна техника по трансграничен…

четвъртък, 24 септември 2020
79

Местният парламент прие Общия устройствен…

четвъртък, 24 септември 2020
116

ОбС – Плевен прие за…

четвъртък, 24 септември 2020
72