Доц. Иван Малкодански е председател на Общински съвет - Плевен, мандат 2023 -2027 г.

374

Доц. Иван Малкодански е името на новия председател на Общински съвет - Плевен, мандат 2023 - 2027 т. Процедурата по избора бе първа точка в свиканото днес заседание на Общинския съвет. Съветниците започнаха сесията с минута мълчание в памет на треньорката и президент на волейболен клуб „Олимпиец“ Стефка Великова и играчите на отбора Симеон Симеонов и Калоян Минков, които загубиха живота си при автомобилна катастрофа на пътя Плевен - Ловеч на 11 ноември.

Заседанието на Общинския съвет започна под председателството на доайена сред съветниците Димо Дешев и първа точка в дневния ред: Полагане на клетва от общинския съветник Генадий Гешев, който отсъства на първата тържествена сесия.

Втора точка бе провеждане на процедура по избор на Председател на ОбС - Плевен. Постъпилите предложения от залата бяха две: за доц. Иван Малкодански /ПП ГЕРБ/ и за Генадий Гешев /МК "Българска нова демокрация (СДС)"/. Изборът бе таен с интегрална бюлетина и в него своя вот дадоха 38 общински съветници, присъстващи на сесията. След преброяване на гласовете от избраната по процедурата времена комисия, бяха обявени и резултатите от гласуването:

  • За кандидатурата на доц. Иван Малкодански - 28 гласа;
  • За кандидатурата на Генадий Гешев - 3 гласа;
  • Недействителни бюлетини - 7 бр.

„Много работа ни очаква. На първо време ще работим по най-неотложните проблеми“, заяви след избора си доц. Малкодански и подчерта, че с личен диалог ще се стреми да постигне баланс и компромис в Общинския съвет.

На днешното заседание бе избран състав и на временна комисия за изготвяне на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет - Плевен, мандат 2023 - 2027 г. В комисията влизат 13 общински съветници от представените в ОбС политически формации. Председател на комисията е Емил Пеев. В срок до 21 ноември комисията трябва да представи проекта за новия правилник в деловодството на местния парламент.

 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Музей на открито в Плевен…

петък, 08 декември 2023
325

Председателят на Общинския съвет уважи…

петък, 01 декември 2023
427

Общинският съвет избра доц. Иван…

четвъртък, 30 ноември 2023
410

Стартират нови процедури за избор…

четвъртък, 30 ноември 2023
218