Допълват програмите за развитие на ДКЦ ІІ и ДКЦ ІІІ

894

Да бъдат допълнени програмите за развитие за 2016 година на два от диагностично-консултативните центрове в Плевен - ДКЦ ІІ и ДКЦ ІІІ, реши Общинският съвет.

Бизнеспрограмата и на двете ДКЦ-та бяха утвърдени от Общинския съвет в заседание на 25 февруари тази година, припомни днес пред медиите Председателят на Общинския съвет Мартин Митев.Той информира, че поради възникнала спешна необходимост на провелата се на 30 юни сесия управителят на ДКЦ ІІ д-р Мариана Лазарова е внесла искане за допълване на програмата на повереното й дружество, като се закупи медицинско оборудване – апарат за изработване на елекролити. Старият се нуждае от ремонт на стойност 4800 лв., а цената на нов е 6000 лв. , обясни Мартин Митев.

За ДКЦ ІІІ управителят му д-р Красимир Тодоров е предложил програмата да се допълни с инвестиционен разход, като се закупи автоматичен рефрактометър на стойност 11000 лв. Инвестицията за закупуване на апаратурите и за двете дружества ще бъде направена със средства от преотстъпения дивидент за 2015 година, обясни председателят на Общинския съвет. Той допълни, че за ДКЦ ІІІ местният парламент е взел решение и за увеличаване капитала на дружеството в размер на 10000 лв. Средствата са за закупуване на нов трансдюсер на ехокардиографа поради повреда на стария. Без въпросната апаратура се блокира диагностичната дейност на кардиологичния кабинет към ДКЦ-то.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
74

Приеха промени в Културния календар…

четвъртък, 25 април 2024
67

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
65

С детски поздрав за Великден…

четвъртък, 25 април 2024
82