Дамянка Владимирова поема управлението на общинската фирма „Паркстрой”

845

Общински съвет - Плевен приключи сагата с избор на управител на общинската фирма „Паркстрой” ЕООД. С 30 гласа „за“, 4 „против“ и 3 „въздържал се“ местният парламент избра Дамянка Владимирова за управител на Дружеството с 3-годишен мандат на управление.

Предложението за „Паркстрой“ влезе като извънредна точка в дневния ред на сесията на Общинския съвет. Вносителят - кметът Георг Спартански, заяви при обсъждането, че на практика съдебният спор около избора на Сашо Стоев за управител на фирмата, гласуван на сесията през юли, не отменя факта, че върху този избор има наложено кметско вето. В същото време назначеният за вр.и.д. за управител Красимир Петров подаде заявление за освобождаване от заемания пост и реално от 30.09.2016 год. фирмата остава без управител, тъй като изтича предизвестието му.

„Съгласно Наредба №8 на местния парламент редът за освобождаване на управител на общинско търговско дружество е с едномесечно писмено предизвестие до Общинския съвет като принципал. Молбата на г-н Красимир Петров за освобождаването му от поста бе приета като такова предизвестие. Не сме свиквали извънредна сесия поради факта, че срока на предизвестието изтичаше ден преди редовната сесия“, обясни на брифинг в Пресклуба на БТА председателят Общинския съвет - Плевен Мартин Митев. Той допълни, че с първа точка от проекта за решение за „Паркстрой“ на практика сега се отменя решението от юли за избор на Сашо Стоев за управител на дружеството. „Решението ни за избор на г-н Стоев не е влязло в сила и не е изпълнено. Общинският съвет е в правото си да отмени предходно свое решение при условие, че то не е изпълнено“, коментира Мартин Митев.

Относно избора на Дамянка Владимирова за управител на общинската фирма „Паркстрой“, председателят на Общински съвет - Плевен посочи дългогодишния й управленски опит на различни позиции, както и това, че е била общински съветник през мандат 2007 - 2012 година. „Убеден съм в нейния професионализъм, както и в това, че ще се справи с негативите, натрупани в това дружество през последните години“, заключи Мартин Митев.


Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Избраха експерт-счетоводители за заверка на…

четвъртък, 26 септември 2024
252

Минута мълчание за Ева Маринова…

четвъртък, 26 септември 2024
275

Пепо Петков положи клетва като…

четвъртък, 26 септември 2024
154

Общинският съвет заседава на 26…

сряда, 25 септември 2024
77