Честит празник

1035

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ КМЕТОВЕ И СЛУЖИТЕЛИ В ОРГАНИТЕ НА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ И МЕСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ,

Приемете поздравленията ми по повод Деня на българската община, който отбелязваме на 12 октомври, когато се навършват 133 години от публикуването на първия Закон за общините и градското управление в България.

Поздравявам ви за усилията, които ежедневно полагате във високоотговорната си дейност, за професионализма и отзивчивостта, с които посрещате предизвикателствата и отстоявате принципите на демократичното управление.

Преди броени дни Организацията на обединените нации прие Дневен ред за устойчиво развитие в света до 2030 година, в който определи значимата роля на общините за постигане на целите. Световната организация на местните власти, в която представлявам българските общини, прие декларация за съвместни действия, защото общината е мястото, където хората се раждат, градят живота си и постигат мечтите си. Територията, която ни свързва и обединява стремежа ни да живеем в мир, справедливост, взаимно уважение и благополучие.

Нека общинските съветници и кметовете, които бъдат избрани на предстоящите местни избори, винаги помнят клетвата, която полагат – да работят за благоденствието на Плевенската община!

Желая Ви здраве, радост и професионални успехи!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Дарин Ангелов

Председател на Общински съвет - Плевен

Свалете в PDF